Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup: Dag 3 – Djurgården satte stopp

ÖSKs ytterback Gabriel Moshél visar var han vill ha bollen.

ÖSKs ytterback Gabriel Moshél visar var han vill ha bollen. [Högerklicka på bilden för en bättre upplösning]

ÖSK U15 hade en riktigt bra möjlighet att idag kvalificera sig till Cupens A-slutspel – ett oavgjort resultat hade räckt. Det blev ändå Djurgården som drog det längsta strået då de två lagen möttes. Ja, det strået var faktiskt väldigt långt eftersom stockholmarna vann med hela 3-0.

Djurgården vann mest av allt tack vare sin effektivitet. ÖSK skapade och missade fler mer eller mindre skarpa målchanser. Djurgården gjorde mål på de få de lyckades åstadkomma. Ja, några var väl inte ens riktiga chanser, men det blev mål ändå.

Djurgården tog ledningen halvvägs in i den första halvleken när en frispark utifrån kanten letade sig in vid första. Ett mål till blev det dessutom i första halvlek. ÖSK tappade boll centralt och kunde inte fånga upp den snabba kontringen.

ÖSK höjde spelet avsevärt i andra halvlek och pressade på bra för att få anslutning igen. En lite turlig straff på grund av en hands slogs i ena stolpen och ytterligare några fina lägen missades innan Djurgården definitivt kunde avgöra till sin fördel genom ett långskott som dalade in under ribban.

I B-slutspelets första match kommer ÖSK att få möta Hammarby. Matchen spelas på Rosta Gärde med avspark kl. 16:00 på fredag. I den andra B-semifinalen möte Helsingborg och Brommapojkarna.

Till A-slutspelet gick AIK, Djurgården, Helsingborg och IFK Berga.

I morgon (torsdag) tar cupen ledigt innan slutspelsmatcherna börjar på fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.