Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Mållöst då ÖSK mötte GIF Sundsvall

Det var få målchanser och det blev inte heller något mål i dagens U21-match i vilken ÖSK mötte GIF Sundsvall. Gästerna från Medelpad kom till matchen med ett rätt starkt lag som bland annat innehöll samtliga bänkspelare från deras gårdagsmatch mot Djurgården med undantag av Mauricio Albornoz, som ju spelade nästan hela den matchen. I anfallet mönstrade de ÖSK-bekantingen Shpetim Hasani samt Johan Eklund. Deras unge talang Erik Granath som gjorde Giffarnas tredje mål igår var även han med på plan.

ÖSK å sin sida gav Nordin Gerzic en halvlek och spelade som vanligt med ett mittbackslås bestående av Brandon Hines-Ike och Carl Ekstrand Hamrén. Nyförvärven Ferhad Ayaz och Alfred Ajdarevic bräddade mittfältet på var sin kant. Anton Fagerström vaktade målet. Däremot saknades Michael Omoh och provspelaren Martin Lorentzson, vilka jag tycker borde ha varit med.

Det finns väl egentligen inte så mycket att säga om matchen. Sundsvall var det något bättre laget, men hade precis som ÖSK svårt att komma till avslut. Mot slutet av matchen fick Sundsvall en kraftigare press mot ÖSKs försvar och det såg ett tag ut som om de skulle kunna pressa in ett mål. Men icke.

Närmast ett mål för ÖSK var Ebrima Jaiteh efter ett individuellt genombrott med fem minuter kvar av matchen. Hans hårda skott tog dock i ribban.

NA: Ayaz första match från start: ”Såg pigg ut”
Sundsvalls Tidning: Tredje matchen efter säsongsuppehållet för Giffarnas U21 – slutade mållöst för båda lagen

Några noteringar.

 • Nordin Gerzic spelade bara första halvlek och såg på det hela taget måttligt intresserad ut.
 • Ferhad Ayaz fick 70 minuter och hans aktion påminner väldigt mycket om hur det såg ut hos Degerfors för något år sedan. Han gillar att utmana och kommer i allmänhet förbi. Tyvärr blev han lite väl svältfödd med bollar och utan speciellt mycket understöd från vänsterback (Ödberg) och vänstermitt (Loön).
 • Alfred Ajdarevic hade tyvärr en tendens att vika tillbaka eller spela bollen bakåt istället för att utmana framåt då han mötte motstånd. En del bra tekniska nummer och några fina crossbollar från hans del, dock.
 • Mittbacksparet var mycket solitt och klarade av sina namnkunniga motståndare på ett riktigt bra sätt. Både Eklöf och Hasani sökte sig dock gärna bakåt i plan så det blev sällan de där riktiga nickduellarna man trott man skulle få se.
 • Detta berodde nog huvudsakligen på att ÖSKs ytterbackar Mirza Turan/Michel Yanez samt Albin Ödberg höll rent på sina respektive kanter.
 • Shpetim Hasani var så gott som osynlig i matchen. Om jag kommer ihåg från ÖSK-tiden var han aldrig speciellt motiverad då han spelade med U21-laget. Med tanke på vilka alternativ som Sundsvall har anfallsmässigt så kommer han inte att få speciellt mycket speltid i år. Det skulle inte förvåna mig om han innan fönstret stänger hamnat hos en klubb i Superettan som jagar avancemang.
 • Michael Loön blir bättre och bättre för varje månad som går. Han rankas nog som ÖSKs fjärde bästa mittfältare vid det här laget. Frågan är dock om han hinner bli så bra att ÖSK ger honom ett kontrakt så att han kan fortsätta nästa år då han blir 20.
 • ÖSK hade svårt att få till något ordnat anfallsspel. Det blev mest chansbollar mot Jonathan Lundberg och Ebrima Jaithe, som inte heller fick till något samspel sinsemellan att tala om.
 • Anton Fagerström gjorde ett bra intryck. Rejäla ingripanden och med ett bra grepp på bollen. Snackar nästan lika mycket som Oscar Jansson och dessutom oftast på engelska.

  Matchfakta:
  Laguppställning: Anton Fagerström – Mirza Turan, Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamrén, Albin Ödberg – Alfred Ajdarevic, Nordin Gerzic (ht), Mikael Loön (90), Ferhad Ayaz (70) – Jonathan Lundberg, Ebrima Jaiteh
  Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Michel Yanez Hernandez (ht), William Gunnarsson (70), Oliver Kåhed (90), Hampus Lundgren och Simon Danielsson

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.