Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Sköld ersätter Holmberg?

Webbsidan Fotbolltransfers.com tror sig veta vem som kommer att ersätta Karl Holmberg när han lämnar ÖSK för IFK Norrköping. De skriver att det blir IFK Göteborgs bänkvärmare Viktor Sköld som kommer att ta över den lediga platsen i ÖSKs anfall.

Sköld tillhörde som junior IF Elfsborg, men lyckades aldrig ta sig fram till en plats i A-laget. I stället flyttade han till FC Trollhättan som han representerade under två år. Därefter flyttade han till Falkenbergs FF där han under året 2014 var en starkt bidragande orsak till att klubben lyckades ta steget upp till allsvenskan. Det året presterade han 20 mål (2 straffar) och 9 målgivande passningar.

Sköld följde dock inte med Falkenberg till allvenskan utan bytte i stället till Åtvidabergs FF. Hos dem gick det dock betydligt trögare, men ändå inte sämre än att han värvades av IFK Göteborg efter ett och ett halvt år i Åtvidaberg. Hos Blåvitt gick det som det ofta blir hos den klubben. Han blev kvar på bänken (i bästa fall) och har på ett och ett halvt år bara medverkat i 8 matcher och i ingen av dessa som startspelare. Typiskt för den klubben som köper spelare som de sedan inte vet hur de skall använda.

Sköld är född 1989 och med tanke på hans bakgrund i Elfsborg är det väl troligt att han då spelade tillsammans med Daniel Nordmark (som är ett år äldre).

Jag tycker att det låter som en trolig och vettig värvning för ÖSKs del.


Tidigare under månaden har en försäljning av Sköld till hans tidigare klubb Falkenberg varit på gång. Sköld lär dock föredra ÖSK av sportsliga skäl. I det sammanhanget nämndes en övergångssumma på i storleksordningen 300.000 kr.


Fotbollstransfers: Örebro SK värvar Victor Sköld
Expressen (GT): Han lämnar Blåvitt – för guldkonkurrenten

Spelarstatistik Viktor Sköld (SvFF)

Spelarstatistik Viktor Sköld (SvFF)

1 kommentar – kommentera

Glenn

Hahaha det blir änna så i storklubbar. Något ni inte förväntas känna till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.