Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Lorentzson tränar med ÖSK

NA rapporterar att den förre AIKaren Martin Lorentzson kommer att träna med ÖSK under den kommande veckan.

NA: Förre AIK-stjärnan tränar med ÖSK

Lorentzson var ordinarie ytterback i AIK under åren 2011 – 2014 med bara 7 missade matcher under dessa fyra säsonger. Därefter ville AIK av någon anledning (åldern?) inte förlänga kontraktet utan han hamnade hos Åtvidaberg som hittade honom på bagagnatmarknaden.

Med östgötarna spelade han 17 matcher under vårsäsongen innan han själv avslutade sitt kontrakt i slutet av juli. Därefter gick han kontraktslös tills dess att Coventry i den engelska tredjeligan plockade upp honom mot slutet av november månad 2015. När korttidskontraktet med Coventry gick ut vid månadsskiftet juni/juli 2016 avstod klubben från att förlänga. I Coventry blev det rätt sparsamt med speltid för honom. Han spelade bara sju matcher varav fem från start. Sammanlagd speltid 391 minuter.

Med två av fem ytterbackar skadade ser ÖSK uppenbarligen en anledning att stärka upp alternativen för backlinjen. Lorentzson har huvudsakligen spelat till höger, men bör vara tillräckligt rutinerad för att kunna ta hand om positionen till vänster om det behövs.

Lorentzson är klubblös och har förmodligen inte alltför höga lönekrav (han har ju redan spelat med Åtvidaberg). Om ÖSK vill ta in honom för hösten lär det inte innebära någon större påfrestning på resultat och likviditet.

ÖSK har en U21-match i morgon, då man möter GIF Sundsvall på Behrn Arena. En möjlighet för tränare och publik att se Lorentzson i matchspel.

Spelarstatistik från SvFF.

Spelarstatistik från SvFF.

1 kommentar – kommentera

Mackan

Känns som en lämplig och lagom värvning. Åtminstone halvåret ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.