Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

KIF Örebro: Martin Skogman ny chefstränare

Igår meddelade KIF Örebro att deras tränare George Papachristou får lämna klubben med ögonblicklig verkan. Lite olika anledningar har förts fram som orsak till detta. KIF Örebro hävdar att en omorganisation orsakad av klubbens svaga ekonomi var orsaken. Papachristou att man inte såg likadant på hur klubben skall utvecklas. Den ena anledningen behöver i och för sig inte utesluta den andra. Dessutom är det väl tänkbart att svaga sportsliga resultat kan ha haft en viss betydelse. Enligt Eskilstuna-Kuriren skedde den första kontakten mellan Skogman och KIF redan för tre veckor sedan.

Redan idag har klubben alltså sin nya organisation på plats – i alla fall på papperet. Martin Skogman tillträder en tjänst som chefstränare. Han kommer i denna att vara huvudansvarig för föreningens elitverksamhet samt ha ett övergripande ansvar för talangverksamheten såväl som för dess instruktörer och ledare. I tjänsten ingår dessutom ansvar för scouting, internutbildning och talangutveckling. Det ser väl snarast ut som om han blir både huvudtränare och sportchef i klubben.

Skoglund är för närvarande engagerad som assisterande tränare i Eskilstuna City. Han har även (haft) uppdrag som assisterande förbundskapten för Sveriges F23-landslag, men det verkar som om han redan lämnat det uppdraget. Tidigare har han tränat bland annat Kungsbacka DFF som ligger i elitettan.

För ett tag sedan blev det klart att Athletic FC United – ett topplag i Superettan – av allt att döma kommer att lämna Solna för att i stället etablera sig i Eskilstuna. Inom ramen för samarbetsavtalet mellan City och AFC blir City väl närmast bli ett utvecklingslag för AFC och tynar förmodligen på sikt bort alternativt bli uteslutande en ungdomsförening. Framtidsutsikterna för en assisterande tränare i City är väl därför inte alltför spännande.

Anledningen till att Skogman lämnade Kungsbacka och flyttade till Eskilstuna för två år sedan skall ha varit att han då var sambo med Eskilstunas spelare Frida Svensson. Om det förhållandet fortfarande är bestående får man väl sätta ett frågetecken för hans anställning hos KIF Örebro.

KIF Örebro: Ny huvudansvarig i KIF Örebros elitverksamhet
NA: Skogman tar över Kif Örebro
Eskilstuna-Kuriren: Martin Skogman lämnar City
SR P4 Sörmland: Skogman assisterande i City
Hallands Nyheter: Martin Skogman ny tränare i KIF Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.