Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

KIF Örebro: Papachristou får gå

KIF Örebro – Örebros andra elitlag i fotboll – har beslutat sig för att avsluta tränarens Giorgos Papachristou uppdrag hos klubben. Föreningen hänvisar därvid till sin ansträngda ekonomi. Dessutom kommer inte heller lagets assisterande tränare Julian Lundberg att fortsätta i föreningen.

KIF Örebro: Förändringar i KIF Örebros organisation

NA verkar dock att tro, att det främst är de klena sportsliga resultaten som ligger bakom tränarbytet.

NA: Kif sparkar tränaren: ”Har sökt en lösning”

Jag har svårt att se att det enbart skulle vara ekonomiska skäl som ligger bakom avskedandet. Papachristrou som rekryterades från en oavlönad tjänst som talangtränare i klubben kan knappast ha krävt speciellt mycket i ersättning för sitt tränaruppdrag.

Enligt bestämmelserna för elitlicensen krävs att laget har en heltidsanställd tränare. Så det går inte att spara in speciellt mycket pengar på den posten när man byter tränare. Visserligen är detta ett så kallat B-kriterium, som alltså inte behöver vara tvingande för att elitlicensen skall kunna behållas, men ändå.

Det mesta tyder nog på att det var missnöje med det sportsliga utfallet som låg bakom beslutet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.