Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Dax igen

Sommarens ledighet är över och för ÖSK Söder Dam börjar höstsäsongen i morgon (lördag) med en bortamatch mot Älvsjö AIK. Under sommaruppehållet har ÖSK Söder avancerat några placeringar i tabellen. Detta tack vare (eller på grund av) att Västerås IK lagt ner sin damverksamhet. ÖSK Söder var ett av få lag som inte tog full poäng mot VIK och när alla VIK-poäng ströks hamnade Söder på fjärdeplatsen. Det är dock väldigt tight mellan mittlagen och bara två poäng skiljer fem av dem.

Älvsjö är en av femlingarna. De ligger en poäng men tre platser bakom Söder i det jämna mittskiktet.

Till stockholmsresan har Söder kallat följande Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Hanna Persson, Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Agnes Andersson, Anna Meijer, Emma Östlund, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Ebba Lundkvist, Emma Tivemo och Emelie Lundkvist.

Jämfört med den trupp som mötte och förlorade mot Västerås BK30 i den sista våromgången är det rätt många förändringar i truppen. Med då men inte nu var Lisa Lindahl (skadad), Josefine Zandén, Stina Koskilampi, Sara Sandberg (till USA för utbildning), Amanda Nordenby och Linnéa Wetterberg. Inte med då, men nu i truppen är Silvia Erkisi, Agnes Andersson, Anna Meijer, Ebba Lundkvist och Emelie Lundkvist.

Ytterligare ett falskt syskonpar i truppen utöver Jenny och Elin Börjesson alltså. Ebba och Emelie Lundqvist är inte släkt trots att de delar samma efternamn. Ebba är för övrigt med för första gången i div 1-sammanhang, medan Emelie gör en efterlängtad återkomst efter att ha rehabbat sig igenom våren efter att ha opererat sina ljumskar. De riktiga systrarna Zandén saknas tyvärr båda två.

Matchen spelas på Älvsjö IP och börjar kl. 13:00

ÖSK Söder Dam: Omstart i div. 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.