Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Holmberg till Peking?

På väg bort?

På väg bort?

Årets Silly Summer har så här långt varit ovanligt händelserik och mer kan det bli. Medan vi fortfarande väntar på ”besked” om vad som kommer att hända med Robert Åhman Persson och Daniel Gustavsson dyker en ny potentiell klubbytare upp. FotbollDirekt anser sig ha tillräckligt mycket på fötterna för att kunna använda sig av ordet AVSLÖJAR (med versaler dessutom) i sin rubriksättning när de skriver att Karl Holmberg är mycket nära en övergång till IFK Norrköping. Enligt FD är alla tre parterna överens om övergången och det skall i princip bara vara själva kontraktsskrivandet som återstår.

Det här måste jag nog erkänna, såg jag aldrig komma. Mina funderingar gick snarast i riktningen om Kalles ÖSK-tid möjligen skulle vara över efter hösten på grund av att klubben inte ville erbjuda honom något nytt kontrakt. Kalle har spelat i ÖSK sedan 2012 (ett allsvenskt inhopp 2011, så det räknar jag inte) utan att riktigt kunna ta steget från pålitlig truppspelare till given startspelare. I år var han till att börja med rätt given i laget, men har allteftersom fått mindre och mindre speltid. I de två senaste matcherna har han bara varit inhoppare och i U21-matchen mot AIK fick han spela som central mittfältare.

    ÖSK Hbg ÖSK GIF S ÖSK ÖFK KFF ÖSK ÖSK GIF ÖSK AIK MFF ÖSK
    DIF ÖSK Jsöd ÖSK IFK G ÖSK ÖSK Hby IFE ÖSK IFK N ÖSK ÖSK BKH
Kalle Holmberg   73 95 97 94 93 88 82 96 72 71 58 57 28 30

Kalle Holmberg: Speltid i Allsvenskan 2016.

Bra eller dåligt?
För Kalles del är det säkert bra. Rimligen får han ett kontrakt med bättre villkor än vad han har haft hos ÖSK. Dessutom är det möjligt att hans utveckling som fotbollsspelare ta ny fart när han kommer i en ny miljö.
För ÖSK beror det på vad som kommer i stället. En målfarlig alternativt utvecklingsbar anfallare som ansluter till truppen nu i sommar eller efter säsongen skulle mycket väl kunna motivera försäljningen.
För IFK Norrköping? Fotbollstränare har oftast en väldigt hög uppfattning om sin egen förmåga att utveckla/vidareförädla fotbollsspelare. För Jens Gustafssons del gäller det nu att visa sig vuxen den uppgiften om värvningen av Kalle Holmberg skall visa sig lyckosam.

FotbollDirekt: AVSLÖJAR: Norrköping mot nästa affär – anfallaren nära mästarna
NA: Kalle Holmberg lämnar för mästarna

Spelarstatistik (SvFF)

Spelarstatistik (SvFF)

1 kommentar – kommentera

August Holmberg

Du får tycka vad du vill om Kalles förmågor på fotbollsplanen, kul också att du genom bloggen får dela med dig av dina tankar! Skönt för er gnällspikar att ni blir av med honom, en spelare som alltid gör sitt yttersta för laget, det är inget att ha!

Kalle blev erbjuden ett treårskontrakt som han tackade nej till!! Norrköping ville ha honom och då är man kanske inte så dålig ändå!

Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.