Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Det saknas anfallare

Om det nu blir så att Kalle Holmberg lämnar ÖSK för en flytt till Norrköping blir ÖSKs brist på anfallare väldigt påtaglig. I den kvarvarande truppen finns det då bara en spelare kvar som man skulle kunna se som en dedikerad anfallare. Det finns visserligen några till som skulle kunna placeras i anfallet, men de är egentligen mittfältare, även om de ”kan” spela i anfallet. Den som är kvar är Jonathan Lundberg, en spelare var speltid så här långt i år varit ytterst begränsad (2 matcher, 13 minuter).

Jag trodde att Michael Omoh, som nyligen kom in i truppen från Östersund, skulle kunna bli en Kamara-liknande ersättare. Men ser man på hur han användes i Östersund finns det inte mycket som tyder på det. De sju gångar han representerat för ÖFK i år (4 från start, 3 som inhoppare) har han alltid spelat på en kant – fem gånger som högerbräddare och två gånger till vänster. Alexander Axén tänker kanske försöka skola om honom, men sådant tar trots allt en hel del tid.

Nu tror jag iofs. inte att ÖSK släpper iväg Kalle utan att ha en plan för hur han skall ersättas. Men ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.