Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Gothia Tipselit Trophy – Dag 4

Förmiddag: Mål till slut.
I morgonens åttondelsfinal som spelades mot Project Playground FC från Sydafrika blev det äntligen mål för ÖSKs 17-åringar – tre stycken dessutom. Jag såg inte matchen så jag kan bara ge målgörarna enligt informationen på Gothia Cups hemsida:

Matchfakta:
1-0 Isac Eklöf
1-1
halvtid
2-1 Viktor Franssila
3-1 Sebastian Ternevid

Bra med tre gjorde mål och en seger till slut. I det tuffa turneringsprogrammet går ÖSK nu vidare till kvartsfinal, där de kommer att möta Kalmar FF. Den matchen spelas (om tidsprogrammet hålls) kl 16:10. Kalmar stod över åttondelsmatcherna och bör väl rimligen vara något fräschare.

Eftermiddag: Färdigspelat
ÖSK var utan chans då de mötte Kalmar i eftermiddagens kvartsfinal. Jag har en känsla av att det var ett rätt trött och slitet lag som nu fick spela sin femte 2*30 match på fyra dagar. Motståndarna från Kalmar hade fördelen av att komma från en fotbollsfri förmiddag.

Kalmar tog ledningen i den 11:e minuten på en frispark som slogs direkt i mål via ena stolpen. Frisparksläggare var en yngre Hallebergsbroder. Denna sköt sedan efter en kvarts spel sitt lags andra mål. Precis när andra halvlek började gjorde Kalmar sitt tredje mål och de planer som ÖSKarna eventuellt hade på att jaga ikapp fick skrinläggas. I stället gällde det väl mest av allt att stå upp och inte släppa in något mer, vilket också lyckades även om det bara kunde ske med hjälp av några rensningar på mållinjen.

ÖSK bytte flitigt både spelare och positioner så jag nöjer mig med att ge startelvan.

Startelva: Simon Bladh – Martin Trinh, Viktor Franssila, Edvin Lundqvist, Manne Ljunghaga – Isac Eklöf, Henrik Westher, Jonathan Aronsson (k), Adam Bark – Viktor Walldén, Adam Leijon.

Seriespelet börjar igen den 30 juli med en bortamatch mot IFK Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.