Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK tappade ledningen mot AIK

En 2-0 ledning i halvtid förvandlades till en 2-4 förlust i andra halvlek, när ÖSK mötte AIK U21 på Folkungavallen i Nyköping. AIK spelade som vanligt i den här serien ett ungt lag som huvudsakligen bestod av spelare från deras U19-lag. ÖSK kom med en blandad anrättning med några nyförvärv och några bänkspelare kompletterade med juniorer och en inlånad spelare från Scandinavian FC.

ÖSK verkar ha haft problem med att få med spelare till alla lagdelar och dessutom experimenterade man en del. Inte helt lyckat i alla avseenden. Svårast verkar man ha haft med backlinjen i vilken två (Albin Ödberg och Mirza Turan) normalt återfinns där. Jo, Albin spelar vänsterback ibland, men i den här matchen var han mittback.

Att ÖSK har klent med mittfältsalternativ tycker jag varit uppenbart under hela säsongen efter det att man inte förlängde med Ayanda Nkili. Nu verkar ÖSK ha insett att det kanske saknas någon och testade därför först Kalle Holmberg och sedan Jonathan Lundberg centralt på mittfältet. Mikael Loön, som normalt spelar där fick bereda plats genom att flyttas ut som högerbräddare. Nyförvärvet Michael Omoh, som jag tycker mest av allt ser ut som kantspelare med ett Porokara-ryck delade under en timme ansvaret som tvåmannaanfall med Jonathan Lundberg.

Det vart väl inte så lyckat, vilket nog bidrog till att ÖSK hade ovanligt svårt att få spelet att flyta. AIK var betydligt bättre i det avseendet och hade dessutom i Nicklas Eliasson en spelare som ÖSK inte fick grepp om. De tre första målen hade alla sin uppkomst på hans kant och det fjärde slog han själv in på straff på övertid.

ÖSK tog ledningen efter en halvtimmes spel genom Jonathan Lundberg. Efter lite tråcklande tillsammans med Alfred Ajdarevic ute vid kanten skjuter han och skottet går i en snygg både in vid bortre. Med någon minut kvar av första halvlek ökar sedan Daniel Nordmark på till 2-0. Michael Omoh slår en frispark från långt håll som AIKs målvakt inte kan hålla. Nordmark är först på bollen, hans första skott från kanten täcks av en försvarare men inte bättre (för AIK) än att Nordmark får ett bättre skottläge och hans hårda vänsterskott går ribba in i den bortre delen av målet.

Med en 2-0 ledning, som visserligen inte kändes välförtjänt, tyckte jag att ÖSK skaffat sig ett bra utgångsläge inför andra halvlek. Men nej, AIK dominerade spel- och chansmässigt och reducerade i början av andra halvlek på en nick efter ett inlägg från Eliasson. Efter ca. en timmes spel bytte ÖSK ut tre av sina A-truppsspelare, Kalle Holmberg, Daniel Nordmark och Michael Omoh, mot två juniorer samt provspelaren Ian Garret. Resultatet blev att AIK rätt snabbt kunde först kvittera och sedan även ta ledningen i två likartade situationer med skott från fri spelare vid straffområdesgränsen.

Inte så mycket att säga om förlusten tycker jag. AIK var ett bättre fotbollslag den här gången och ÖSK såg en aning roderlöst ut med nya spelare och spelare som var ur position.

Matchen kan nu ses avgiftsfritt (tror jag) på denna webbplats.

NA: Fagerström släppte fyra i debuten: ”Inget jag kunde göra”

Matchfakta:
32. 0-1 Jonathan Lundberg (Alfred Ajdarevic)
43. 0-2 Daniel Nordmark (målvaktsretur)
50. 1-2 Marko Nikolic
64. 2-2 Alan Naib
75. 3-2 Alan Naib
91. 4-2 Niclas Eliasson (straff)

Laguppställning: Anton Fagerström – Michel Yanez Hernandez (80), Carl Ekstrand Hamrén (k), Albin Ödberg, Mirza Turan – Mikael Loön, Daniel Nordmark (60), Karl Holmberg (60), Alfred Ajdarevic (76)- Jonathan Lundberg, Michael Junior Omoh (60)
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Ebrima Jaiteh (60), Oliver Kåhed (60), Ian Garret (60), Hampus Lundgren (76) och Simon Danielsson (80)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.