Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Gothia Tipselit Trophy – Dag 3

Den första poängen trillade idag ner i ÖSKs poängfack, då laget i sin avslutande gruppspelsmatch spelade 0-0 med lettiska Skonto FC. Skall man se det positiva så får det väl vara, att ÖSK var det enda laget i gruppen som lyckades att ta poäng av de starka letterna. Skall man se det negativa är det framför allt att laget efter tre matcher fortfarande inte lyckats att göra ett enda mål. Och på det sättet vinner man som bekant inga matcher.

Av dagens laguppställning att döma har turneringen slitit rätt hårt på spelarna eftersom det var en hel del nya ansikten i dagens laguppställning. Eller så var det så att man sparade en del på spelarmaterialet eftersom det i morgon – då slutspelen börjar – är färdigspelat vid en förlust.

Som vanligt tyckte jag att ÖSK höll uppe spelet bra och tidvis till och med var det spelförande laget. Skonto var betydligt vassare än Djurgården igår och det var på det hela taget en betydligt jämnare match.

Laguppställningen är precis som tidigare lite darrig. Videokvaliteten var inte tillräckligt bra för att jag skulle kunna identifiera spelarna på ”den andra sidan”. Speciellt osäker är jag på Henrik Westher. Jag tror att han blev avbytt i andra halvlek, men kan inte säga av vem – om han nu blev det.

Simon Bladh – Lucas Parkedal (U16), Viktor Franssila (k), Manne Ljunghaga, Gustav Pauly – Sebastian Ternevid, Henrik Westher, Edvin Lundqvist, Adam Bark – Viktor Walldén, Adam Leijon

Byten (som jag uppfattade):
25. Lucas Parkedal (ut), Martin Trinh (in)
41. Sebastian Ternevid (ut), Isac Eklöf (in).

Turneringen fortätter för ÖSKs del i morgon kl. 08:00, då de möter Project Playground FC från Sydafrika i en åttondelsfinal. I den är det bara vinst som gäller för fortsatt spel. Segraren i ÖSKs match möter Kalmar FF i en av kvartsfinalerna. För förloraren är cupveckan avslutad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.