Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: RÅP till Japan (eller Danmark)?

Robert Åhman Persson har åkt bergochdalbana genom sin fotbollskarriär. Startspelare vissa år hos toppklubbar som MFF och AIK för att åren därpå få nöja sig med att värma bänk. Skall hans sejour med ÖSK bli det år då den trenden bryts och han faktiskt lämnar på toppen. Det finns en del som tyder på det. Rehabiliteringstiden hos ÖSK efter AIK-tiden har gjort honom gott och nu när hans kontrakt med ÖSK är på väg att löpa ut sägs han plötsligt ha flera alternativ att välja bland. Det säger i alla fall hans agent Per Jonsson, eftersom det är hans jobb att säga sådant.

Enligt Jonsson finns ett intresse från en japansk klubb som heter Cerezo Osaka som tillhör den näst högsta ligan i Japan. Samma klubb som för ett tag sedan värvade Ricardo Santos. OK, om Santos platsar där gör säkert RÅP det också. Det skall dessutom finnas intresse från danska klubbar, enligt agenten.

Oklart än så länge om det handlar om ett försök att pressa upp villkoren inför en kontraktsförhandling med ÖSK eller om det finns ett genuint intresse utifrån. Jonsson har väl inget intresse att plötsligt läcka till FotbollDirekt om en affär är på gång. Fast Japan – verkar det inte lite långsökt att de skulle vara ute efter en 29-årig mittfältare från Sverige.

Japans sommarfönster är öppet från 16 juli till 13 augusti.
Danmarks sommarfönster är öppet från 11 juni till 1 september.
Sveriges sommarfönster är öppet från 15 juli till 11 augusti.

Den japanska ligan har kommit halvvägs genom säsongen. Cerezo Osaka är direkt inblandade i toppstriden i sin liga och kan kanske vilja vässa truppen inför den fortsatta toppstriden.

FotbollDirekt: ÖSK:s situation kan förvärras – nu jagar japaner stjärnan
NA: ÖSK-kaptenen jagas av japansk klubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.