Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: VIK vek ner sig

Under sommaruppehållet har Västerås IK – bottenlag i div 1 Södra Svealand – beslutat sig för att dra ur proppen. Klubben lägger inte bara ner sitt div 1-lag med ögonblicklig verkan utan kommer tydligen helt att sluta med damfotboll på seniornivå. Anledningen är att den sedan tidigare tunna damtruppen till hösten kommer att tunnas ut ytterligare, när spelare rör på sig på grund av studier mm.

Problemet i Västerås har väl varit att det funnits lite för många damlag på div 1-nivån. Utöver Västerås IK och Västerås BK 30 i Södra Svealand har vi även Gideonsberg i den norra svealandsserien. De senare gjorde för övrigt samma sak (drog sig ur serien) för något år sedan – dock utan att lägga ner seniorlaget som då huvudsakligen bestod av juniorer.

De spelare som blir kvar i Västerås och vill fortsätta med fotboll kommer väl i första hand att gå till någon av de kvarvarande div 1-klubbarna. Speciellt Gideonsberg ser ut att kunna må bra av förstärkningar på spelarsidan.

För ÖSK Söders damer innebär det här faktiskt en liten (två relativa gratispoäng) förbättring. Laget spelade nämligen bara oavgjort och dessutom mållöst då laget var i Västerås tidigare i år. Detta medan de flesta andra konkurrenter tog tre poäng och bättrade på sin målskillnad. Resultat blev ett litet om än obetydligt hopp uppåt i serietabellen.

VLT: VIK drar sig ur serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.