Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: Örebroderby på gång?

Andra omgången av Svenska Cupen 2016/2017 har nu lottats av SvFF. För ÖSKs del innebär denna, att man kommer att få möta segraren i matchen mellan Karlstad BK och BK Forward. Denna match spelas den 3 augusti i Karlstad.

Värmlänningarna spelar sin vardagsfotboll i div 2 Norra Götaland tillsammans med bland annat IFK Kumla, Örebro Syrianska och Rynninge IK. I denna serie tillhör de mittlagen och ligger för tillfället en poäng före Syrianerna.

Det här är givetvis ett lag som BK Forward bör kunna besegra. Den extra energi som ett hägrande örebroderby bör innebära gör säkert att deras motivation är på topp.

För ÖSKs del har de senaste två örebroderbyna i svenska cupen inte varit speciellt framgångsrika. Utslagna av Rynninge i den andra omgången som de blev för några år sedan och med ett mindre hedrande oavgjort resultat mot just BK Forward i cupens gruppspel i vintras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.