Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Hur långt är Ajdarevics kontrakt?

ÖSK skrev i gårdagens pressmeddelande angående Alfred Ajdarevics kontrakt med ÖSK följande:
18-årige Alfred Ajdarevic är klar för ÖSK. Den unge mittfältaren har imponerat stort under sitt provspel. Så stort att han idag skrev på ett långtidskontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.

Ett kontrakt som sträcker sig fram till och med utgången av år 2021 blir från idag hela fem och ett halvt år långt. Detta är dock för mycket eftersom spelarkontrakt enligt SvFF:s representationsbestämmelser inte får vara längre än fem år.

Av dessa bestämmelser framgår följande: Spelaravtal för professionell som är 18 år eller äldre får ha en löptid om som mest 5 år. Spelaravtal för professionell som är yngre än 18 år får ha en löptid om som mest 3 år såvida inte annat följer av kollektivavtal.

Nu kan det möjligen vara så att det står fel i pressmeddelandet och att avtalet bara sträcker sig fram till slutet av år 2020. Om inte bör nog avtalet göras om så att den aktuella tidsperioden hamnar inom ”lagens råmärken”.

En tänkbar möjlighet (nu spekulerar jag bara) är att Ajdarevics kontrakt inte börjar att gälla förrän vid årsskiftet (eller annat lämpligt datum) och att han fram tills dess är registrerad hos ÖSK som amatör. Fast då kan han väl inte spela i Allsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.