Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Elfsborg vill ha DG

Är DG på väg bort från ÖSK?

Är DG på väg bort från ÖSK?


Borås Tidning gick idag ut med påståendet, att Elfsborg är intresserade av att knyta Daniel Gustavsson till sig. Enligt tidningen har man lämnat DG ett flerårigt kontraktsförslag som skall börja att gälla från och med det kommande årsskifte.

Samtidigt verkar förhandlingarna mellan ÖSK och DG om en förlängning mer eller mindre ha kört fast. ÖSKs har lagt fram ett kontraktsförslag som förkastats av spelaren. ÖSK har följt upp med att vad som nu ligger på bordet är ungefär så långt klubben kan tänka sig att gå.

Elfsborgs årsomsättning (105,6) är drygt dubbelt så hög som ÖSKs (50,9). Om Elfsborg verkligen vill ha honom kommer det att vara omöjligt för ÖSK att lämna ett lönemässigt matchande bud.

Borås Tidning: Elfsborg jagar allsvensk stjärna: ”Håller koll
NA: Gustavsson: ”Senaste budet har jag tackat nej till”

Jag skulle gärna se att han förlänger med ÖSK, men skulle inte sörja alltför mycket om han lämnar ÖSK under sommaren eller efter säsongen. DG kan när han är i form och på humör vara effektiv mot högt stående försvar så länge det finns någon som kan ge honom de rätta bollarna att löpa på. Mot lägre försvar är han inte alls lika effektiv och vänder eller spelar bollen bakåt i 9 fall av 10. Att gå i närkamp en mot en har aldrig varit hans melodi. I sådana situationer fungerar Maic Sema och förmodligen även Ferhad Ayaz betydligt bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.