Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Ferhad Ayaz ansluter till truppen

Ferhad Ayaz (Foto: ÖSK)

Ferhad Ayaz (Foto: ÖSK)

Idag blev det klart, att den 22-årige vänsterbräddaren Ferhad Ayaz blir sommarens första ÖSK-förvärv. Ayaz lämnade Degerfors för två år sedan med stora förhoppningar om ett genombrott i turkiska Gaziantepspor. Där gick det dock inte så bra och tidigare i år kom spelare och klubb överens om att avsluta kontraktet i förtid. Efter vad jag kommer ihåg från hans tid i Degerfors så handlar det om en irrationell och målfarlig vänsterkantspelare som säkert kommer att kunna tillföra ÖSK ytterligare offensiv kraft. Frågetecken (än så länge) beträffande hur väl han kan ta sig an de defensiva uppgifterna i en allsvensk matchmiljö.

ÖSK är för tillfället (i år) välbesatta på ytterpositionerna med Martin Broberg, Daniel Gustavsson, Kalle Holmberg och Maic Sema som spelbara namn. Med tanke på att både Holmbergs och Gustavssons kontrakt går ut i höst innebär rekryteringen av Ayaz, att det finns en ersättare om någon av dem väljer att inte fortsätta eller om ÖSK väljer att inte förlänga. Daniel Gustavsson har ju dessutom tidigare uttryckt önskemål om att flytta utomlands om något skulle dyka upp. Slutligen blir ÖSKs förhandlingsposition bättre vid eventuella förhandlingar om en kontraktsförlängning.

ÖSK: Ferhad Ayaz till ÖSK
NA: Ayaz klar för ÖSK
NA: ÖSK-tränaren Alexander Axén om nyförvärvet Ferhad Ayaz: ”Viktigt vi är mjuka och härliga mot honom”
Jonas Brännmyr (NA): Axén kommer göra Ayaz till en sensation

Spelarstatistik Ferhad Ayaz (SvFF).

Spelarstatistik Ferhad Ayaz (SvFF).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.