Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Season 2016: Garaca till ÖSK?

I en uppföljning efter dagens träningsmatch mot Elfsborg frågar NA Alexander Axén om den tidigare BK Forward-talangen Dejan Garaca skulle kunna vara ett tänkbart namn som andremålvakt nu när Jacob Rinne har lämnat. Axén svarar ungefär som han brukar på den typen av frågor: Alltså något i stil med Goddag Yxskaft. Fast han spolar inte tanken helt.

Det är givetvis svårt att ha någon uppfattning om det finns någon substans i ryktet eller om det är bara någon som lagt ihop några pusselbitar som verkar passa bra ihop. Tanken är väl inte helt omöjlig. Garaca är från Örebro och var intressant för ÖSK efter det att han tagit studenten. Han valde dock precis som Jiloan Hamad och Jummy Durmaz Malmö FF i stället. Till skillnad mot de två utespelarna lyckades han inte etablera sig hos MFF.

När hans kontrakt med MFF gick ut år 2012 ville de inte förlänga utan han hamnade i stället hos Syrianska i Södertälje. Där har han pendlat mellan bänk och fotbollsplan utan att ta hand om förstaplatsen för gott. Han skulle mycket väl kunna tänkas vara intresserad av att komma hem till Örebro även om det innebär att det blir fortsatt bänksittande för hans del.

Enligt Fotballtransfers.com går hans kontrakt med Syrianska ut efter den här säsongen och det är väl tänkbart att de kan tänkas släppa iväg honom om de har en acceptabel ersättare. Förstamålvakt verkar han inte vara den här säsongen.

Dejan Garaca - statistik från SvFF.

Dejan Garaca – statistik från SvFF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.