Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Berglund inte aktuell

NA har börjat undersöka, vilken målvakt som skulle kunna vara aktuell för ÖSKs A-trupp nu när antalet tillgängliga målvakter reducerats till en. Först i telefonluren var uppenbarligen Oscar Berglund, örebroare med Adolfsberg som moderklubb. Inga kontakter med ÖSK blev Berglunds svar och vi får väl hoppas att det så förblir.

NA: Örebromålvakten nobbade ÖSK – nu mitt i kaos

ÖSK har i och för sig vare nära Berglund vid ett tidigare tillfälle. År 2014 behövde ÖSK en andremålvakt och Berglund var en av kandidaterna. Berglund hade då förlorat sin plats som förstemålvakt i GIF Sundsvall till Tommy Naurin och trots att han hade ett år kvar på sitt kontrakt ville han lämna klubben – något som Giffarna uppenbarligen inte hade något emot. I slutändan vald Berglund Öster som förstemålvakt i stället för bänken hos ÖSK.

Efter att ha varit med och fört Öster ur Superettan bröts han kontrakt på nytt och han hamnade hos Ängelholms FF. Där var han ordinarie förra året medan han i år som en av en handfull lönerevoltörer inte fått någon speltid alls. (ÄFF försökte mer eller mindre tvinga fram lönesänkningar för spelartruppen på grund av sin dåliga ekonomi. De som inte gick med på detta har inte fått spela).

Berglund är i grund och botten en duktig målvakt, men benägen att göra stora misstag. Lite Jonas Sandqvist-vibbar över hans spel. Så det är nog bäst för hans del att han stannar kvar i Ängelholms frysbox om det inte finns någon klubb i Superettan som är desperat nog att ta in honom (Eller J-Södra).

Hos ÖSK finns det ett knippe unga duktiga målvakter i åldrarna 17-19 år som kanske skulle kunna ta över. Jag har dock en känsla av att man ännu anser dem lite för oerfarna. Dessutom är de väldigt skadebenägna. Något som demonstrerades av att i den gångna veckans två matcher så var det Simon Bladh – andremålvakt i U17 – som satt på avbytarbänken. (Fast det kan ju delvis ha berott på semestrar också).

Vill ÖSK ha in en yngre målvakt skulle jag kunna tänka mig Oscar Klasson, som i år är andremålvakt i Degerfors. Marcus Elmersson i BK Forward är också duktig. Dessutom finns det en målvakt i Nyköping som ÖSK tittade en del på o vintras och som kanske skulle kunna vara aktuell. Robert Axelsson känner honom sedan den tid de båda var i IFK Norrköping.


Beträffande Robert Axelsson finns det för övrigt möjligen ett frågetecken. Den nye förbundskaptenen Janne Andersson har låtit fotbollslandslagets mångårige målvaktstränare Lasse Eriksson gå och tar i stället med sig Maths Elfvendal från IFK Norrköping för den uppgiften. Robert som tidigare varit målvaktstränare i Norrköping och som fortfarande bor i staden borde väl rimligen vara intresserad av detta jobb om han får en förfrågan. Det blir ju om inte annat betydligt kortare resor till och ifrån arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.