Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Rinne-klart i morgon

Jacob Rinnes agent Miro Jaganjac säger, att allt kring Jacob Rinnes övergång kommer att vara klart i morgon (fredag). Rinne är nu i Belgien för sin läkarundersökning.

Fotbollskanalen: Rinne presenteras under fredagen: ”All möjlighet att ta förstaplatsen i landslaget”

Jag är lite förvånad över att Jaganjacs namn kommer upp i det här sammanhanget. Enligt Fotballtransfers.com är det inte han som är Rinnes agent utan Wasserman Media Group. Men Rinne kan ju ha bytt agent eller så är det ÖSK Elitfotboll som Jaganjac representerar.


NA räknar pengar.
Nerikes Allehanda räknar uppenbarligen med att allt redan är klart och konstaterar att försäljningen av Jacob Rinne blir ÖSKs dyraste någonsin. Tidningen anger att priset blir ca. 7,9 mkr, vilket slår det pris IFK Göteborg fick betala för Nordin Gerzic med en knapp halvmiljon.

NA: Dyraste ÖSK-försäljningen någonsin

Nu kommer nog inte hela det beloppet att hamna hos ÖSK. Först och främst skall en solidaritetsersättning till Rinnes tidigare klubbar (BK Forward och Laxå IF) betalas ut. Denna uppgår till 5 % av försäljningsbeloppet av vilka dock en del kronor dock stannar kvar hos ÖSK, eftersom beräkningen grundar sig på vilka klubbar han tillhörde fram till det år han fyller 23 (vilket han gjorde förrst för några dagar sedan).

Dessutom får man väl anta, att det finns någon slags vidareförsäljningsklausul med BK Forward. Rinne var inte kontraktsfri vid övergången utan ÖSK köpte loss honom. I sådana fall brukar ofta ett avtal om ersättning vid en vidareförsäljning krävas av den säljande föreningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.