Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM: Favoritvinst i Åmmeberg

Det blev storseger med 11-2 då ÖSK spelade sin första match i årets DM-turnering. Hemmalaget Åmmebergs IF höll emot riktigt bra i första halvlek och tack vare två inslagna bonusstraffar kunde de begränsa ÖSK-ledningen till 3-2 i halvtid. Sedan brast dock dammluckorna framför ÅIF-målet och ÖSK kunde göra ytterligare åtta. Kalle Holmberg som vanligt i de här sammanhangen ÖSKs bästa målgörare med 6 mål (!). Övriga mål för ÖSK gjordes av Astrit Ajdarevic (2), Martin Broberg, Daniel Gustavsson och Daniel Nordmark.

Sydnärkesnytt: De blåa höll en halvlek inför rekordpubliken
NA: Debutanten om att få chansen: ”Blev chockad”
NA: Ajdarevic: ”Åmmeberg är en fin klubb”
NA: Förlust med 11–2, men vad gör det: ”Skitroligt”
NA: Se ÖSK:s målfest i Åmmeberg (video mded alla 13 målen)

ÖSKs laguppställning: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Viktor Franssila, Erik Moberg, Logi Valgardsson – Martin Broberg, Nordin Gerzic, Daniel Nordmark, Daniel Gustavsson – Kalle Holmberg, Astrit Ajdarevic
Ersättare: Ebrima Jaiteh, Mirza Turan, Oliver Kåhed och Simon Bladh (mv)

ÖSK är nu vidare till kvartsfinal i DM. I den kommer de att möta Yxhults IK, som i sin åttondel besegrade SMÅ IF med 5-3. Yxhultsmatchen skall nominellt vara spelad senast den 15 augusti, men förbund och motståndare brukar anpassa sig till ÖSKs allsvenska spelschema. Det finns ett landslagsuppehåll i början av september och det är väl inte otänkbart att man lägger matchen där.

Yxhult tycker jag kommer att bli en ”intressant” motståndare på många sätt. De har en väldigt fin hemmaplan i Hällabrottet. Div 4-laget tränas från och med i år med framgång av den före detta KIF Örebro-profilen Elin Magnusson. ÖSKs evenemangsansvarige Gabriel Åbom spelar mittback i laget. Klubbens ordförande är Ove Lindqvist, vars vidlyftiga planer för ett antal år sedan drev ÖSK till konkursens rand.

Övriga kvartsfinaler spelas mellan Scandinavian FC Örebro – Vretstorps IF (på ÖSKs halva) samt Latorps IF – Nora BK och BK Simperon – FK Bosna 92 Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.