Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Rinneflytt kommer allt närmare

Blir det en ny klubbadress för Jacob Rinne?

Blir det en ny klubbadress för Jacob Rinne?

Belgiska nyhetsmedia fortsätter idag att sprida de rykten som igår hävdade, att Jacob Rinne är nära en övergång till belgiska AA Gent.

Nieuwsblad skriver till exempel: Vervanger van Sels wordt de 23-jarige Zweedse doelman Jacob Rinne, wiens contract bij Örebro op het einde van het seizoen afloopt, al een tijdlang op het oog als vervanger. Gisteren werd de piste verder aangeboord en naar verluidt zou de blonde doelman vandaag zelfs al naar België reizen in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer. De vraagprijs van Örebro zou rond de 800.000 euro schommelen.

Nieuwsblad:Transfer Sels naar Newcastle is rond, Gent krijgt recordbedrag

Förutsättningen för att det överhuvudtaget skall bli någon övergång har redan realiserats. Gents hittillsvarande målvakt Matz Sels har skrivit på för Newcastle United för drygt 6 mio Euro. Då skall väl inte de 800.000 Euro som ÖSK påstås kräva verka alltför avskräckande, kan man tycka.

Normalt åker inte en spelare som är på väg att byta klubb till sin nya arbetsplats innan säljande och köpande klubb är överens om villkoren för övergången. Så det verkar onekligen som om ett klubbyte är väldigt nära nu.


Het Laatste Nieuws skriver, att Rinne inom några dagar kommer att skriva ett fyraårskontrakt med den belgiska klubben.

De Buffalo’s hebben ook een vervanger op het oog voor doelman Matz Sels, die voor vijf seizoenen tekende bij het Engelse Newcastle. De Zweedse doelman Jacob Rinne, in eigen land actief bij Örebrö, zou eerstdaags een contract voor vier jaar tekenen bij de Gentenaars.

Het Laatste Nieuws: Vervanger Sels (I slutet på artikeln)

Något senare har även Expressen fått koll på hur affären utvecklas: Avslöjar: Jacob Rinne lämnar Örebro SK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.