Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Revansch mot GAIS

ÖSK U17 fick idag en riktigt bra avslutning på sin vårsäsong. Laget tog revansch för vårens 3-0 förlust i Göteborg genom att besegra GAIS med samma siffror hemma på Behrn Arena. Ett resultat som jag tror hälsades med en viss lättnad av tränarna Bernhard Nilsson och Niklas Aronsson. Matchen i Göteborg var minst sagt stökig med totalt 16 gula kort och tre gulkortsutvisningar. ÖSK fick då resa hem med 4 skadade spelare. Den här gången blev det inte alls lika våldsamt även om det ibland kunde skönjas tendenser. Men matchens domare Anders Axelsson och hans två assisterande gjorde ett bra jobb och kväste det mesta av fulspelet i sin linda.

ÖSK kom till spel med ett lag som under normala förhållanden kanske skulle kallas ihåligt, men som visade sig vara hur solitt som helst. Av olika anledningar saknades flera av de normalt tongivande spelarna, men de som i stället fick chansen gjorde att detta knappast märktes. Matchens debutant, Nadir Ayeva från Håkan Juhlins U15-trupp, tackade dessutom för förtroendet genom att göra ÖSKs första och tredje mål. Så värst mycket mer kan man väl inte önska sig av en debutmatch.

”Nadde”, som han kallas, var på rätt plats efter en halvtimme och kunde bredsida in ÖSKs ledningsmål efter utmärkt förarbete av Albin Zidaric, vars passning hittade fram till honom någon meter framför mål. Hans andra mål var väl vad som i praktiken knäckte gästerna definitivt. Adam Leijon som stod för förberedelserna och dennes passning friställde ”Nadde” helt ren framför mål vid typ straffpunkten. Jag har i och för sig en misstanke om att hans skott var rätt misslyckat, men det tog i stolpen och studsade i mål och det är ju i slutändan det enda som räknas.

Matchens andra mål, psykologiskt inslaget precis före halvtidsvilan, stod lagets formspelare Isac Eklöf för. Sebastian Ternevid gjorde en av sina patenterade raider efter högerkanten, tittade upp vid kortlinjen och satte bollen mer eller mindre på Isacs fot. Denne hade till och med tid att se var det såg ledigt ut innan han skjuter.

GAIS hade den här gången inte så mycket att komma med. Även om det på planen var rätt jämnt spelmässigt klarade de inte av att på samma sätt som ÖSK komma till avslutslägen. Dessutom gjorde Simon Bladh i ÖSKs mål en riktigt bra match, alert och med bra kommunikation med sin backlinje. Mittbacksparet Manne Ljungbacka och Edwin Lundqvist kan inte ha spelat ihop många gånger, men det märktes inte. Edwin har en fantastisk förmåga att läsa spelet och få fram en fot framför sina motståndare när det behövs. Manne är så dynamisk och följsam i sitt spel att det knappt märks att han är på plan.

Jag har ibland tyckt att Isac Eklöf inte passar så bra centralt på mittfältet utan att han mer kommer till sin rätt på kanten. Efter dagens match får jag nog lov att revidera den uppfattningen. Isac var riktigt bra och ägde tillsammans med Jonathan Aronsson mittfältet. I anfallet hade ”Nadde” bra uppbackning av den alltid lika rörliga och småfinurliga Adam Leijon. De trivdes bra ihop.

Jag kan i och för sig räkna upp några till som gjorde en bra match, men jag nöjer mig med att konstatera att laget inte hade några svaga punkter.

I och med dagens match är våren avklarad spelmässigt. Nästa seriematch är IFK Göteborg borta i slutet av juli. Innan dess skall Harald Detlofsson, Arvid Brorsson, Jospeh Spångberg, Isac Eklöf och Almin Masic på ett breddelitläger på Bosön i början av juli. Därefter väntar Gothia Tipselit Trophy mellan den 18 och 23:e juli, innan det blir dags för serielunk igen.

På truppsidan har det skett en del förändringar inför hösten. Vide Törner och Samuel Brunnberg har gått tillbaka till Sturehov. Almin Masic kommer enligt rapporter att lämna för en klubb i Slovenien. Lucas Parkedal Stenfeldt och Manne Ljunghaga, som tränat med U17 ett tag, kommer att flyttas upp från U16.

Matchfakta:
30. 1-0 Nadir Ayeva (Albin Zidaric)
34. Varning Manne Ljunghaga
44. 2-0 Isac Eklöf (Sebastian Ternevid)
63. 3-0 Nadir Ayeva (Adam Leijon)

Laguppställning: Simon Bladh – Martin Trinh (85), Manne Ljunghaga (U16), Edwin Lundkvist, Gustav Pauly (88) – Sebastian Ternevid (64), Isac Eklöf, Jonathan Aronsson (k), Albin Zidaric (72) – Adam Leijon, Nadir Ayeva (86, U15)
Avbytare: Martin Andersson (mv), Abbubakar Abduwalli (64, U16), Lucas Parkedal Stenfelt (72, U16), Lukas Julher (85, U16), Gabriel Yildiz (86, U16) och Fredrik Karlsson (88, U16)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.