Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Förlust i Örebroderbyt

Karlslunds IF vann även det andra mötet mot ÖSK i den regionala 16-årsserien. En förlust som på sätt och vid kändes rätt onödig. Matchen startade en halv timme före utsatt tid så jag missade den första kvarten. När jag kom dit stod det fortfarande 0-0 och jag hann alltså se det första målet som gjordes av Joel Nilsson Lucas Parkedal Stenfeldt på en andraboll efter en frispark som Gabriel Yilmaz lyrat in i straffområdet. På det hela taget tyckte jag att ÖSK spelade bra och hade hyfsad kontroll på det som hände på planen.

ÖSK fortsatte andra halvlek som de slutat första. Gabriel Yildiz hade ett skott tätt över och Max Häll ett hårt vinkelskott som gick lite för nära målvakten. Efter en knapp kvart gör sedan Karlslund sitt första mål. En frispark utifrån kanten dalar in i vid bortre. Här gick väl matchens vattendelare. ÖSK tappade sitt spel och Karlsund kunde för första gången börja hota på allvar.

I den 57:e minuten gör de sedan 2-1 efter det att de spelat sig fram till ett läge förbi ett antal missade ÖSK-brytningar. Det hela började med en onödigt tappad boll vid mittlinjen. Fredrik Karlsson, för kvällen lagkapten efter det att Simon Gustavsson hamnat på läktaren för att förbereda sig för en U19-match idag, fick en bra träff på en andraboll efter en frispark. Med vad som från läktaren såg ut som en sträckt vrist slår han bollen i mål ur rätt snäv vinkel.

Efter Fredriks snygga mål var det sedan slut på ÖSK-mål den här kvällen. Inte för att chanser saknades utan för att laget som vanligt är jag frestad att skriva inte gör mål på de chanser de skapar. Rätt signifikativt att de två målen båda kom till på lite slumpmässiga andrabollar efter frisparkar, men när laget skapar öppna målchanser på egen hand skjuter man på målvakt eller utanför.

Karlslund avgör sedan matchen till sin fördel genom ytterligare två mål. Matchavgörande 3-2 kommer efter en lång frispark mot bortre, där dålig kommunikation i ÖSK försvaret gör att bollen kan nickas in. Några minuter senare spelar de sig in i straffområdet och öppnar upp ÖSK-försvaret med en snett inåt-bakåt passning. Innan matchen är slut hinner ÖSK sedan att misslyckas med ytterligare några chanser. Odilon Sangwa är helt fri med målvakten och skjuter som vanligt rakt på honom. Omran Nassri (om det nu var han och inte tvillingbror Suliman) har en nick i ribban.

En smärtsam förlust givetvis. Till ÖSKs försvar skall väl sägas att laget saknade några av sina normalt tongivande spelare som reserverats för matcher Med U17 och U19 idag. Men det här var en match som de ändå borde ha kunnat vinna.

Positiva intryck lämnade främst Gabriel Yildiz med sin fina bollkontroll och speluppfattning. Mittfältet gjorde bra ifrån sig – speciellt så länge Jonathan Forsberg var kvar på planen. Han blev utbytt rätt tidigt och efter det tappade ÖSK mycket av spelet.

Matchfakta (2*40):
33. 0-1 Lucas Parkedal Stenfeldt (andraboll efter frispark)
54. 1-1 (dalar in vid bortre)
57. 2-1
60. 2-2 Fredrik Karlsson (andraboll efter frispark)
66. 3-2 (frispark utifrån nickas in vid bortre)
74. 4-2 (inåt – bakåt)

Laguppställning: Jacob Nilsson – Lucas Parkedal Stenfeldt, Carl Henning, Fredrik Karlsson (k), Joel Nilsson (55) – Malcolm Stolt, Lukas Juhler, Jonathan Forsberg (53), Max Häll (55) – Gabriel Yildiz, Odilon Sangwa.
Avbytare: Martin Andersson (mv), Mohammad Suliman ? Nassri (53), Gabriel Nyström (55), Ryad Iskhadzhiev (55), Mohammad Omran Nassri,Samuel Nielsen och eventuellt Oliver Ljunghaga

1 kommentar – kommentera

Görel Stenfelt

Hej
Första målet gjordes av Lucas Parkedal Stenfelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.