Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Förlust mot Västerås BK30

DSC_0024_Josefine Zandén

Josefine Zandén – ÖSK Söders ”sniper” – gjorde mål mot Västerås BK 30 också.

ÖSK Söder hade, som jag befarat, inte så mycket att sätta emot då serieledarna från Västerås BK30 kom till GPP IP för vårsäsongens sista seriematch. Handikappade från början då både Silvia Erkisi och Hannah Uhlan saknades på grund av avstängningar. Inte blev det lättare när sedan tf. lagkapten Lisa Lindahl fick lämna planen i slutet av första halvlek på grund av en skada.

Nu kan man ju i och för sig fundera på om det var bra eller dåligt att Silvia och Hannah saknades. BK30 kunde mycket väl och hade förmodligen vunnit ändå. I så fall är det snarast en fördel att de båda spelarna kan börja höstsäsongen utan några gula kort i straffregistret.

Eftersom jag inte såg matchen finns väl inte så mycket att säga om den. Jonas Ask tyckte att första halvlek var rätt jämn, men BK30 ledde ändå med 2-0 i halvtid. Andra blev besvärligare med  ytterligare ett påtvingat byte på mittbacksplatsen. Det fanns vid det laget inte någon etablerad mittback kvar i laget. Så då var det väl inte så lätt, antar jag.

I övrigt kan vi från omgången konstatera, att Nyköping och Fanna, de två lagen precis ovanför strecket, vann sina resp. matcher mot två Värmbol resp. Västerås IK som båda ligger under. Gapet upp till det undre strecket börjar nu bli så stort att nedflyttningsstriden i praktiken snart är avslutad.

ÖSK Söder Dam: Förlust innan uppehållet
NA: Mittbacksparet borta – då föll ÖSK på fasta
VLT: Tar semester – som dominant tabelletta
Västerås BK 30: Seger mot Örebro SK Söder borta med 4-1

Matchfakta från ÖSK Söders twitterflöde:
08. 0-1 Elin Hammar
36. 0-2 Ulrika Rejdemark (straff)
41. Spelarbyte Lisa Lindahl ut, Sara Sandberg in.
58. Spelarbyte Hanna Persson ut, Amanda Nordenby in
64. 0-3 Elin Hammar
68. Spelarbyte Sophie Petterson ut, Olivia Puhls in
73. 1-3 Josefine Zandén
89. 1-4 Marie Segerholm

De 11 som startade: Ida Lindell (mv), Hanna Persson, Lisa Lindahl (k), Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Emma Östlund, Sophie Pettersson, Josefine Zandén och Emma Tivemo.
Ersättare: Stina Koskilampi (mv), Sara Sandberg, Amanda Nordenby, Olivia Puhls och Linnéa Wetterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.