Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Våravslutning

Söderdam - BK30
I kväll tar vår(säsongen) slut för ÖSK Söder Dam. När kvällens hemmamatch mot Västerås BK30 är färdigspelad vid pass kl. 21:15 är halva serien avklarad och lagets spelare, tränare och övriga funktionärer kan se fram emot en månad som i alla fall inte innehåller några inbokade seriematcher. Höstsäsongen inleds den 23 juli kl. 13:00 på Älvsjö IP, men träna kommer man dock att göra från och med den 11 juli.

Kvällens motståndare från Västerås BK 30 har lyckats med något som få om ens något annat lag klarat av under de år som div 1 Södra Svealand existerat. Nämligen att rycka åt sig ett ordentligt poängförsprång – dessutom trots att bara halva (nästan) serie spelats. Med sina 27 poäng har de tagit en fempoängsledning före det koppel av lag som jagar. Sist i detta koppel hittar man just nu Söderdam som med tre raka segrar precis lyckats få den jagande kvartetten inom greppbart avstånd. Nu har ju lagen på den övre halvan en viss tendens att slå varandra hela tiden, så BK30:s position ser för tillfället rätt komfortabel ut.

ÖSK Söder har kallat följande Matchtrupp till Grönpepparparken för kvällens match: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Lisa Lindahl (k), Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Sara Sandberg, Emma Östlund, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Emma Tivemo och Linnea Wetterberg.

Jag har en känsla av att Söders tränare har fått en del att pussla med, när de knåpar ihop kvällens startelva. Stötte(s)pelarna Silvia Erkisi och Hannah Uhlan har båda straffat ut sig och får se den här matchen från åskådarplats. Dessutom saknas Lova Händel. Förstärkningar i truppen jämfört med bortamatchen mot Fanna är Sara Sandberg, Klara Thorsén, Amanda Nordenby, Linnea Wtterberg samt målvakten Stina Koskilampi.

Kvällens match har den halvkontinentala avsparkstiden 19:30. Att den avgörs under någorlunda rättvisa förhållanden skall Monika Perunicic från Bandhagen sörja för. På det hela taget ett utmärkt tillfälle att se riktig och engagerande fotboll för de som inte känner för att genomlida ytterligare en hel svensk gruppspelsmatch i EM.

ÖSK Söder Dam: Sista matchen för våren

GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.