Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Starkt lag från Norrköping möter ÖSK

IFK Norrköping som av någon anledning prioriterar U21-allsvenskan väldigt högt har som vanligt anmält ett starkt lag till eftermiddagens U21-match. Enligt klubbens hemsida kommer de till spel med följande laguppställning: Andreas Vaikla – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Filip Dagerstål, Erik Lindell – Nicklas Bärkroth, Eric Smith, Daniel Sjölund, Gentrit Citaku – Joel Enarsson – Sebastian Andersson.

Samtliga deras spelare har alltså hämtats från klubbens A-trupp. Den truppen innehåller i och för sig hela 24 spelare så det finns så att säga en del att ta av.

ÖSK tar U21 som en serie träningsmatcher utan något inbördes sammanhang. Det innebär bland annat att man låter juniorerna dominera i laguttagningarna till dessa matcher. ÖSK har inte släppt sin matchtrupp än, men det blir säkert ett lag med ryggraden från U19-truppen. Tränarna brukar ju inte släppa till några A-truppspelare till bortamatcherna i U21, eftersom man prioriterar de egna träningarna och matchförberedelserna högre. Den här gången finns det i och för sig ingen allsvensk match att ta hänsyn till, men träningsmatchen på torsdag mot Sundsvall innebär säkert att det blir glest med A-truppspelare även i kvällens match.

Fast egentligen borde man väl låta de spelare, som man inte tänker låta starta mot Sundsvall, få en match mot ett så pass kvalificerat motstånd som Norrköping erbjuder den här gången. Om inte annat för att de skall få en chans att visa upp sig. Vi får se hur ÖSK gör och tänker i det fallet, när de väl släppt sin trupp.

Matchen börjar kl. 17:00 och spelas på Idrottsparken (som numera efter en välvillig intervention från ett fastighetsbolag döpts om till Östgötaporten. Hyfsat namn iofs.)

Det blir toppen mot botten.

Tillägg: Det blir som jag trodde och inte som jag hoppades. ÖSK ställer upp med ett väldigt ungt lag. Hos SvFF finns följande matchtrupp inlagd. Den ser väl i och för sig lite konstig ut eftersom det saknas minst en målvakt.

Matchtrupp: Jonathan Aronsson, Viktor Franssila, William Gunnarsson, Ebrima Jaiteh, Kevin Johansson, Adam Leijon, Mikael Loön, Gustav Pauly, Axel Påhlsson, Oscar Sandberg, Mirza Turan, Viktor Walldén, Michel Yanez Hernandez och Albin Ödberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.