Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2016: Finaldagen

Två lag från ÖSK-familjen gick nästa hela vägen, då Örebrocupen avgjordes med slutspel och finaler igår. Lagen i Pojkar 14 och Flickor 13 tog sig hela vägen till final och missade slutsegern först efter det att straffslagning separerat ettan från tvåan.

P14.
ÖSK Ungdoms P14U gick hela vägen till final utan att pressas alltför hårt – utom möjligtvis i kvartsfinalen mot finska Väst4 som de bara vann med 1-0. I finalen såg det länge ut att gå lika bra. ÖSK ledde i halvtid med 2-0 efter dubbla mål av Sebastian Forsberg.

Mot slutet av andra halvlek fick finalmotståndarna IK Zenith från Motala in ett mål och givetvis jättemycket energi av detta. De kunde sedan utjämna på straff till 2-2. ÖSK kunde dock ta ledningen igen – även detta på en straff, som Rasmus Gustavsson Engdahl säkert slog i mål. Därefter följde en vild jakt på en kvittering från östgötarna som med mer eller mindre på matchens sista spark kunde kvittera för en andra gång. Straffslagningen vann de sedan med 4-3.

Övriga ÖSK-resultat från turneringen.

P15.
ÖSKs breddlag blev utslagna i sin första A-slutspelsmatch som var en av åttondelsfinalerna.

P13.
ÖSK U blev utslagna i sin första A-slutspelsmatch som var en av åttondelsfinalerna. Jag såg en av deras gruppspelsmatcher och tyckte att de var ett bra lag med många duktiga spelare med struktur på sitt spel. Otur att de redan i åttondelen fick möta ett så pass bra lag som FC Djursholm, som vann med knappa 1-0.

P12.
ÖSK Grön blev utslagna i sin andra A-slutspelsmatch som var en av kvartsfinalerna.

P11.
ÖSK Grön blev utslagna efter straffar i sin andra A-slutspelsmatch som var en av kvartsfinalerna. Deras besegrare finska TuPS gick sedan till final som dock vanns med stora siffror av ett lag från Karlslund.

P10.
ÖSK Vit blev utslagna i sin första A-slutspelsmatch som var en sextondel.

F15/16.
Det var inget lag från ÖSK som ställde upp i denna klass.

F14.
ÖSK besegrades efter straffar i sin andra match som var en semifinal.

F13.
ÖSK besegrades i sin tredje A-slutspelsmatch som var klassens final. Huddinge IF vann med 4-3 efter att matchen fått avgöras genom straffläggning.

F12.
ÖSK besegrades i sin tredje B-slutspelsmatch som var en semifinal.

F11.
ÖSK besegrades i sin andra B-slutspelsmatch som var en kvartsfinal.

F10.
ÖSK besegrades i sin första A-slutspelsmatch som var en kvartsfinal av de slutliga klassegrarna från Saltsjö-Boo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.