Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kamara till Häcken?

Alhassan Kamaras nya klubb är av allt att döma BK Häcken. Det skriver i alla fall Expressens göteborgsutgåva GT. Det var ju Expressens Daniel Kristoffersson som igår gick ut med nyheten att Kamara skrivit kontrakt med en ny klubb. Att det avsåg Häcken visste givetvis Kristoffersson redan då, men har man en karamell kan man ju suga på den ett tag. Det finns ju alltid en möjlighet att någon inblandad säger något tokigt som man sedan kan spinna vidare på.

Nu är ju Magnus Sköldmark rätt rutinerad i de här sammanhangen och nöjde sig med att konstatera att man för närvarande inte förhandlar med Kamara. Vem som skvallrat för Kristoffersson är ju en rätt intressant fråga. Det lär väl knappast ha varit någon från de två klubbarna. Där vill man nog helst av allt göra klart om en eventuell sommarövergång (om man nu vill det) innan media lägger sig i saken. Att Häckens sportchef Sonny Karlsson säger, att man inte vill säga något förrän allt är klart skulle man kunna tyda att man just nu förhandlar med ÖSK om en sommarövergång.
Biten med ett förhandskontrakt verkar ju redan vara avklarad.

Informationsläckaget kommer nog från Kamaras relativt nya agent Martin Dahlin, som av någon anledning vill ha publicitet kring övergången. Tidigare var det Patrick Mörk som tog Kamara till Sverige och sedan representerade honom under tiden i AIK och senare hos ÖSK.

Jag tycker för egen del att det bästa vore att skicka iväg honom på en gång. Det blir inga stora pengar för en sådan övergång och Häcken verkar ju dessutom inte vara i desperat behov av en skadebenägen anfallare. Det kan i och för sig vara så att de själva är på väg att sälja någon av sina nuvarande och därför behöver fylla på i forwardsförrådet. För ÖSKs del vore väl det bästa att friställa lite löneutrymme för att ta in en sommarvärvning (om man har någon på gång).

Med tanke på att ÖSK klarat sig bra nu i ett och ett halvt år utan tillgång till spelaren ser jag ingen större skada om Kamara lämnar redan i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.