Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2016 – Dag 2

Under eftermiddagen idag började slutspelen att avgöras. Kvar i turneringen för spel i A-slutspel under söndagen är följande ÖSK-lag.

P14.
ÖSK U har så här långt svept genom turneringen utan att möta nämnvärt motstånd. Det här trots allt är en breddturnering. Efter att ha tagit hem gruppspelet med tre segrar och målskillnaden 35-1, besegrades IFK Österåker med 10-0 i sextondelen. I åttondelen mötte laget norska Kvik Halden och segersiffrorna blev mer normala 3-0.

Allt såg till att börja med ut att vara upplagt för ett derbyliknande möte med Sturehov i kvartsfinalen. Men de fick rätt överraskande stryk av finska Väst4. (Väst4 är ett samarbetsprojekt mellan 4 klubbar från de svensktalande bygderna i västra Nyland (Ekenäs, Hangö mfl.)). Kvartsfinalen avgörs på Plan D, Rosta Gärde kl. 09:00 på söndagsmorgonen.

P12.
Örebro SK Grön vann sin grupp och besegrade i en åttondelsfinal Hägerstens SK med 3-2. Fortsättning sker i morgon kl. 09:00 på Trängen då de möter Motala AIF. Det här är av allt att döma ett av ÖSKs breddlag och de har alltså gjort det riktigt bra att ta sig så här långt i turneringen.

P11.
Även i 11-årsklassen finns det ett lag som kallar sig ÖSK grön kvar i A-slutspelet. Inget släktskap förmodas dock. Laget vann sin grupp på maximala poäng (9). I åttondelsfinalen besegrades NJS Musta från Finland. I kvarten stöter de på TuPS – ett annat finskt lag. Matchen spelas på Trängen kl. 10:00. Starkt som sagt av ett av breddlagen att gå så här långt.

F14.
ÖSK Ungdoms lag som i de här sammanhangen kallas ÖSK Söder vann samtliga matcher i sin femlagsgrupp. De fick stå över åttondelen och möter kvartsfinalen Adolfsberg. Matchen spelas på Rosta Gärde Plan C redan kl. 08:00.

F13.
ÖSK Ungdoms lag vann sina fyra gruppspelsmatcher med den imponerande målskillnaden 29-0! Ikvartsfinalen besegrades Sollentuna med 2-0. Nu väntar Brommapjkarna i semifinalen som spelas på Rosta Gärde Plan A kl. 10:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.