Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Det är inte så långt till Fanna

Sveriges närmaste stad – det epitetet har Enköping försökt att säkra för egen del. Något som de styrande i Örebro kanske kan ha något att invända mot – vår kommun ser sig ju gärna som ett svenskt logistiknav. Det är alltså till Enköping som ÖSK Söders damer beger sig i morgon (lördag). Vi får väl se om resan dit och kanske framför allt hem igen kommer att te sig lång och besvärlig eller kort och trevlig. Det lär väl i första hand bero på hur mötet mellan de två lagen slutar.

Fanna BK är ett rutinerat lag när det gäller kampen kring det nedre nedflyttningsstrecket. Uppflyttade till div 1 vid serieomläggningen efter säsongen 2012 tillsammans med bland annat ÖSK Söder. År 2013 klarade de sig kvar precis ovanför nedflyttningsstrecket. År 2014 åkte de ur bara för att gå upp igen efter säsongen 2015. Inte så överraskande då, att de även i år är inblandade i nedflyttningsstriden. Damettan är en tuff serie att spela i. Tre av tolv lag (25%) åker ur, vilket gör att inget lag går säkert om resultaten sviktar.

I år ligger Fanna bara två platser efter ÖSK Söder, men poängavståndet är hela åtta poäng, vilket med nio omgångar spelade tyder på en viss klasskillnad. Söderdamerna blandar och ger i år så helt säkra mot ett lag som Fanna är de inte. Hemmalaget spelade i förra omgången oavgjort 1-1 på bortaplan mot Älvsjö, vilket väl får sägas vara ett bra resultat. I omgången dessförinnan besegrade de Tälje United med hela 7-0. ÖSK Söder får helt klart se upp och inte bara lita på sin starka andra halvlek.

Till Matchtruppen har följande spelare blivit kallade: Ida Lindell (mv), Hanna Persson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Jenny Börjesson, Lova Händel, Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Anna Meijer, Emma Östlund, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén och Emma Tivemo.

Jämfört med det lag som så dramatiskt besegrade IFK Nyköping saknas reservmålvakten Stina Koskilampi och Sara Sandberg. In i truppen har Anna Meijer och Hanna Persson kommit.

Matchens spelas på Fanna IP och avsparkas redan kl. 13:00.

ÖSK Söder Dam: Bortamatch mot Fanna BK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.