Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2016 – Dag 1

Många bra resultat under den första cupdagen för lagen från ÖSK ungdom. I klasserna P13 och P14 har man redan kvalificerat sig för A-slutspelet trots att en match återstår. Detta tack vare full poäng i dagens matcher samt en överlägsen målskillnad. Även för flicklagen i F13 och F14 ser det riktigt bra ut. Därutöver har flera av breddlagen möjligheter att gå till den bättre slutspelsgruppen.

Jag var nere på Rosta Gärde och såg den andra matchen för U14-laget. Det var något av en gruppfinal eftersom båda lagen vunnit sina matcher i den första omgången. Då hade ÖSK besegrat Ytterby med utklassningssiffrorna 12-0 (speltid 2*25). Nästan lika stora siffror blev det i den andra matchen som vanns med 8-1 mot Järfällalaget IFK Viksjö.

I morgondagens avslutande gruppspelsmatch möter U14, som tränas och coachas av Arne Skotte, ett lag från IFK Helsingfors. Dessa har förlorat båda sina första matcher med stora siffror och kommer inte att kunna stå emot ett välspelande och strukturerat ÖSK-lag. ÖSK får nog en bra möjlighet att lufta truppen, vilket är väldigt positivt, när man spelar en turnering med många matcher på få dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.