Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rinne och Ajdarevic i OS-bruttotrupp

SvFF har idag publicerat en bruttotrupp (Av de 35 spelarna i bruttotruppen får 22 resa till turneringen) inför olympiska spelens fotbollsturnering för manliga något överåriga juniorer. Kalkonturnering är väl det vänligaste man kan kalla den. Utöver en åldersbegränsning på 23 år (sånär som för tre spelare) så är turneringen inte heller datumskyddad, vilket innebär att aktuella klubbar inte behöver släppa spelare till turneringen om de inte vill. Vilket många tydligen inte vill göra.

Att Jacob Rinne skulle ta en av målvaktsplatserna kommer inte som någon överraskning. Det har väl känts mer eller mindre klart en längre tid – speciellt som ÖSK har en fullgod ersättare i Oscar Jansson. Att Astrit Ajdarevic tar plats som en kandidat till de tre överåriga platserna kommer däremot som en blixt från klar himmel. Dels för att SvFF uppenbarligen upptäckt att han existerar och dels för att ÖSK går med på att släppa sin förmodligen viktigaste spelare till OS-turneringen med vad det nu innebär av frånvaro från det riktiga jobbet. Möjligen resonerar ÖSK som så, att om han åker till OS-turneringen (4-20 augusti) så kan man räkna med att han blir kvar i klubben året ut.

Medan Jacob redan har sin OS-plats säkrad eftersom bara två målvakter tagits ut finns det utöver Astrit sex överåriga spelare till som hoppas få en resa till Rio de Janeiro. Av dessa måste 4 stanna hemma för att Astrit skall få åka med. De överåriga är: Alexander Milosevic Hannover 96, Alexander Faltsetas Djurgården, Jiloan Hamad TSG 1899 Hoffenheim, Abdulrahman Khalili Mersin, Zlatan Ibrahimovic Paris Saint-Germain, Isaac Kiese Thelin FC Girondins de Bordeaux.

Sammansättningen av den här gruppen visar väl hur svårt det har varit att få loss spelare till OS-truppen. Nu vet man ju inte vilka egenskaper förbundskapten Håkan Ericson vill ha hos sina överåriga, men jag tycker att Astrit borde ha en bra chans att få komma med.

NA: Rinne: ”Mer intressant att se de andra namnen”
NA: Astrit: ”Kul – men hade hellre spelat EM”
NA: Åström i ÖSK: ”Svårt att sätta stopp för”

SvFF: Ericsons bruttotrupp till OS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.