Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Ryck i toppen

ÖSK Ungdoms U15-lag var igår i Karlstad och mötte Carlstad United. Toppen mot botten – det kunde väl bara sluta på ett sätt. Det gjorde det också, dvs. med en örebroseger med 6-0. Lite trögt var det nog ändå. I halvtidspausen efter 40 minuter stod det fortfarande bara 1-0 till gästerna.  ÖSK-laget fortsätter att imponera. Efter 9 matcher är den enda plumpen i protokollet ett oavgjort resultat i Motala. Målskillnaden 34-3 är ju heller inte så dålig.

Lite oväntat fick ÖSK dessutom lite hjälp i toppstriden. Serietrean BK Forward besegrade tvåorna från Karlslund, vilket gör att ÖSK nu leder serien med 4 poäng. Karlslund fortfarande tvåa trots förlusten.

Det här var sista matchen i våromgången. Seriespelet tar nu sommarledigt med återsamling första veckan i augusti. Det här betyder dock inte att det är slut på fotbollen. Åtta av truppens spelare är uttagna till ÖLFF:s trupp till årets distriktsläger i början av juli. Den 25:e juli börjar sedan Elite Hotel Cup – sommarens höjdpunkt för åldersklassen.

Matchfakta från ÖLFF (2*40):
09. 0-1 Ibrahim Ahmed Kamil
41. Varning Edvin Cimirotic
47. 0-2 Nadir Ayeva
57. 0-3 Alexius Vestlund Bergquist
63. 0-4 Alexius Vestlund Bergquist
70. 0-5 Ibrahim Ahmed Kamil
79. 0-6 Gabriel Moshél

De 11 som startade: Simon Norrman (mv), Helmer Andersson, Marcus Kanto, Ryad Iskhadzhiev (k), Lucas Karlsson, Julius Höglund, Nadir Ayeva, Viktor Norrman, Gabriel Moshél, Ibrahim Ahmed Kamil, Edvin Cimirotic och Algot Strömberg
Avbytare: Jacob Nilsson (mv), Alexius Vestlund Bergquist, Karl Andershed och Béchir Elsgard Brolin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.