Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Var står Nyköping?

Söder - Nyköping
ÖSK Söder Dam har skjutit på helgens match så långt det går. Detta för att låta sina nybakade studenter Sara Sandberg, Joline Jakobsson, Anna Meijer och Klara Thorsén få så lång tid på sig som möjligt för att anpassa sig till det vuxenliv som nu väntar dem. Men plikten kallar framför allt. Klockan fem (17:00 på fackspråk) är det dags att försöka ta tre poäng av IFK Nyköping.

Eftermiddagsmotståndarna har blivit något av det här årets stora frågetecken. Normalt ett lag som i hög grad är inblandat i toppstriden har de i år fått lov att slåss vid ett annat streck – det nedre. Svårt att förstå och helt säkert inte en motståndare som får underskattas. Förr eller senare kommer de att lyfta.

Till matchen har följande spelare kallats. Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Jenny Börjesson, Lova Händel, Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Emma Östlund, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén och Emma Tivemo.

Jämfört med den trupp som förra veckan chockade Täby FK genom att vinna med 4-1 så har truppen återfått en reservmålvakt. Klara Thorsén, Caroline Zandén och Hanna Persson saknas däremot. Ny i truppen är Lova Hähnel. Frågetecknet är väl i första hand vem som skall spela högerback i Caroline Zandéns frånvaro.

ÖSK Söder Dam: Hemmamatch igen! (eller ”Honken” förklarar)

Kl. 17:00 på officiell fotbollstid blåser Jessica Löv (som verkar ha flyttat till Kungsängen) igång matchen. Löv gör sitt andra besök hos Söder det här året. Hon dömde även matchen mot Älvsjö på Lugnet och jag har för mig att jag tyckte att hon skötte det bra då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.