Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenskt igen på GPP IP

Tidigare i år närde Bloggen en förhoppning om att få se ett allsvenskt lag på Grönpepparparkens IP. De förhoppningarna sköts dock i sank när Åmmeberg besegrade ÖSK Söders herrar i årets DM. Det blev i stället Åmmeberg som kan glädja sig över ett besök av ett slagkraftigt lag från ÖSK.

Men när inte herrarna kunde leverera (en allsvensk motståndare) så kunde damerna det. För andra året i rad kommer det ett damallsvenskt lag till GPP IP för en match i svenska cupens andra omgång.

Förra året var det Mallbackens IF som hämtade hem en 3-0 vinst mot ett tappert kämpande hemmalag. I år lär motståndet bli ännu tuffare eftersom det är den allsvenska trean Eskilstuna United som fått ÖSK Söder som sin motståndare. Lottningen (eller vad man nu skall kalla proceduren) görs med geografiska hänsyn för att resorna (och därmed kostnaderna) inte skall bli för långa resp. höga.

Den här cupomgången skall inte vara klar förrän den 28 september, men det finns inget som förhindrar att matcherna spelas tidigare. Vi får väl hoppas att de två klubbarna kommer överens om något tidigare datum. I fjol spelades matchen mot Mallbacken i mitten av augusti.

ÖSK Söder Dam: Drömlottning i Svenska cupen
Eskilstuna United: United mot Örebro SK Söder i Svenska Cupen
NA: Allsvenskt motstånd för ÖSK Söder i cupen

GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.