Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Stark slutspurt gav tre poäng mot AIK

Tremålsskytten Kevin Johansson såg till att AIK fick åka hem poänglösa.

Tremålsskytten Kevin Johansson såg till att AIK fick åka hem poänglösa.


ÖSK U19 tog en efterlängtad seger när AIK besegrades med 3-2 i gårdagens juniorallsvenska match på Behrn Arena. Efter två rätt stora förluster på bortaplan mot Brommapojkarna och Hammarby behövde ÖSKarna en vinst både för tabellplacering och för moral. Till en börja med såg det dock inte alls bra ut. AIK tog ledningen redan i den 10:e minuten efter det att ÖSK tappat boll framför AIKs mål. En snabb omställning och gästerna var i ledning. Ett resultat som sedan stod sig halvleken ut. Inget av lagen såg väl jätteheta ut och det var få målchanser. Närmst var utan tvekan AIK som bland annat fick se en andraboll räddad på mållinjen av Oliver Kåhed.

Andra halvlek började sedan ungefär på samma sätt som den första. Skillnaden var väl att 2-0 målet kom redan efter fem minuter. Annars var situationerna rätt lika – ÖSK anföll mot AIKs mål, tappade boll och AIK kunde göra mål på den efterföljande kontringen. Hemmalaget gav dock inte upp och lite drygt 10 minuter senare reducerade Kevin Johansson.

Kevin kom rätt långt ner på ÖSKs högersida i en position där de flesta spelare väljer en snett-inåt-bakåt passning. Kanske hade AIKs väldige målvakt Oscar Linnér (som stod för AIK i allsvenskan mot ÖSK för några veckor sedan) räknat med just det. Kevin valde dock att gå på avslut och han kunde glädja sig över att se skottet gå i mål vid bortre. Måhända inte helt hundraprocentigt av Linnér.

Efter ÖSKs reducering förändrades matchbilden – som så ofta sker – helt. ÖSK med nytt mod och mer energi anföll så fort tillfälle gavs, medan AIK främst verkade försöka försvara den ledning de hade. Rickard Torstensson gjorde vad han kunde lagmässigt för att få till en så offensiv uppställning som möjligt. Vilket betalade sig, när Kevin Johansson gjorde sitt andra mål för kvällen. Framspelad av Ebrima Jaithe skjuter han direkt. AIKs målvakt är på bollen, men kan inte förhindra målet.

Efter kvitteringen blev det en ny matchbild igen. Plötsligt var det två lag på planen som både ville och trodde att de kunde vinna. AIK började anfalla igen och hemmalaget hade fått massvis med energi efter de två målen. Det blev till sist med någon minut kvar hemmalaget som drog det längsta strået. På nytt med Ebrima Jaiteh som framspelare och Kevin Johansson som avslutare. Passning och direktskott – mer eller mindre en kopia av mål nr 2.

AIK sista ansträngning att rädda något från matchen såg inte helt övertygande ut och hemmalaget kunde relativt enkelt spela av de återstående minuterna.

”Resultatet var bättre än spelet idag”, tyckte Rickard Torstensson efter matchen. ”Summeringen får bli att det är skönt att vinna”.

Mikael Loön slet som vanligt hårt på mittfältet.

Mikael Loön slet som vanligt hårt på mittfältet.

Matchfakta:
10. 0-1 Oscar Kahl
50. 0-2 Frederic Kayembe Ilolo
57. Varning Michel Yanez Hernandez
63. 1-2 Kevin Johansson (Michel Yanez Hernandez)
67. Varning Alex Hahne
80. 2-2 Kevin Johansson (Ebrima Jaiteh)
84. Varning Mikael Loön
89. 3-2 Kevin Johansson (Ebrima Jaiteh)

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Viktor Walldén, Alex Hahne, Axel Påhlsson, Oscar Sandberg (78) – Kevin Johansson, Mikael Loön, Mirza Turan (69), Oliver Kåhed (ht) – Felix Möller (k, 89), William Gunnarsson (59)
Ersättare: Karl Westdahl (mv), Michel Yanez Hernandez (ht), Ebrima Jaiteh (59), Simon Danielsson (69), Hampus Lundgren (78) och Lukas Hjort (89)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.