Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Vinst till slut

Halvtidsinbytte Abbubakar Abduwalli fick matchen att svänga över till ÖSKs fördel.

Halvtidsinbytte Abbubakar Abduwalli fick matchen att svänga över till ÖSKs fördel.

En riktigt dålig första halvlek med underläge i paus följdes av en betydligt bättre andra halvlek. Jag har en känsla av att det sades ett och annat i ÖSKs omklädningsrum under periodpausen, vilket tillsammans med några halvtidsbyten gjorde att ÖSK kom ikapp och sedan kunde gå ifrån.

Matchvinnare för ÖSK blev i första hand de två spelare som byttes in inför andra halvleken. En rörlig och spelsugen Abbubakar Abduwalli stod för kvitteringen, ”fixade” straffen som gav ÖSK ledningen och spelade dessutom fram Max Häll till ÖSKs fjärde. Max Häll såg för sin del till att ÖSKs ledning blev ointaglig genom att i snabb följd mitt i halvleken göra ÖSK tredje och fjärde. Därefter var det aldrig något snack om var segern hörde hemma.

Annorlunda hade det sett ut i första halvlek, då ÖSK inte fick något att stämma. Det fick i och för sig Karlstads BK heller, men de fick ändå med sig efter det att en av deras anfallare kommit fri och lyckats passera Simon Gustafsson på halvdistans. Carl Henning gjorde ett försök att rädda situationen och hans fot var otvivelaktigt den sista på bollen. Målet har bokförts som självmål i den officiella matchstatistiken, vilket jag tycker är lite hårt. Det hade blivit mål även utan Carls ingripande.

Abbubakars mål kom efter en rensning (tror jag) ur ÖSKs försvar som han kontrollerade och kom ensam mot målvakten. Skott vid sidan av – det ser väldigt enkelt ut när man gör det på rätt sätt. Max Hälls mål kom efter instick. Vid det andra slog han in sin egen målvaktsretur ur snäv vinkel.

Med ungefär 10 minuter kvar kom Dino Salcinovic och Ryad Iskhadzhiev från U15 in och visade upp sig. De hade en riktigt tuff match igår mot Karlslund och var väl på en distriktslagssammandragning idag. Något som dock inte märktes på deras insatser. De såg pigga och fräscha ut och Dino gick till och med på avslut några gånger från sin position centralt på mittfältet.

Jag plussar den här gången även för matchens domare Petter Seger Undén, som jag tycker gjorde en riktigt bra insats.

Lagets hemsida: Seger mot Karlstad BK

Matchfakta (2*40) :
36. Varning Johannes Hjulström
37. 0-1 Självmål
44. 1-1 Abbubakar Abduwalli
53. 2-1 Odilon Sangwa (straff)
61. 3-1 Max Häll (Suliman Nassri)
62. 4-1 Max Häll (Abbubakar Abduwalli)

Laguppställning: Simon Gustafsson (k) – Lucas Parkedal Stenfelt, Carl Henning, Fredrik Karlsson, Joel Nilsson (69) – Malcolm Stolt (ht), Gabriel Yildiz (ht), Lukas Julher, Samuel Nielsen (57) – Johannes Hjulström (69), Odilon Sangwa (ut 60, in 62)
Ersättare: Martin Andersson (mv), Abbubakar Abduwalli (in ht, ut 62)), Max Häll (ht), Mohammad Suliman Nassri (57), Gabriel Nyström (60), Dino Salcinovic (69) och Ryad Iskhadzhiev (69)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.