Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Seger i toppmötet mot Karlslund

Det blev seger för hemmalaget då den regionala seriens två obesegrade lag möttes på Ekäng i eftermiddagens toppmatch. Gästerna från Karlslund kom med sju raka segrar men ÖSK inte var mycket sämre. Enda plumpen i serieprotokollet för deras del var det oavgjorda resultat resultat mot jättedödarna från Motala (MAIF gjorde om bedriften igår, då de spelade 3-3 mot BK Forward – det tredje topplaget i serien).

Med serieledningen på spel och med en hel del prestige i potten var det ÖSK som fick den bästa starten. Redan i den tredje minuten når Lucas Karlssons lyftning över backlinjen till ÖSKs speciella målskytt Nadir Ayeva som lugnt placerar bollen i mål. (I matchrapporten hos ÖLFF står det att målet kom i den 9:e minuten, men det verkar vara resultatet av en feltryckning).

I första halvlek var det sedan inte så mycket som skiljde de två lagen – ÖSK var något bättre men Karlslund hotade ofta med sina två duktiga anfallare Alexander Falkenström och William Eldh. Inget av lagen kom dock till några rena avslutslägen utan det mesta strandade på respektive backlinje. Med mindre än en minut kvar av halvleken lyckas ÖSK dock göra ett psykologiskt viktigt andramål. Nadir Ayeva rullar/klackar felvänd bollen till en rättvänd Dino Salcinovic, som får tid och utrymme för sitt skott.

I andra halvlek kommer Karlslund ut med mer energi och dominerar till att börja med matchbilden. Närmare än en boll i ribban som sedan studsar rätt, dvs i famnen på Jacob Nilsson i ÖSKs mål kommer de inte. Efterhand som halvleken går och KIF inte får någon utdelning på sin press glider initiativet tillbaka till ÖSK igen. Med lite drygt 10 minuter kvar avgör Nadir Ayeva matchen med sitt andra mål för dagen. Dino Salcinovic frispark når ”Nadde” vid bortre och han kan enkelt nicka bollen bredvid målvakten. Där gick luften ur gästerna som innan matchen var slut hade släppt in två till. I den 77:e minuten fullbordar ”Nadde” sitt hat trick – den här gången framspelad av pigge inhopparen Julius Höglund. Denne hinner sedan även med att själv göra ett mål efter det att Ibrahim Ahmed Kamil förtjänstfullt tagit sig ner till sidlinjen och därifrån serverat sin lagkamrat i princip ett öppet mål.

Det var många bra prestationer i en intensiv match. Det märktes tydligt att båda lagen verkligen ville vinna. Utöver Nadir Ayeva plussar jag den här gången för det stabila och samspelta mittbacksparet Helmer Andersson och Riyad Iskhadzhiev samt Marcus Kanto och Dino Salcinovic centralt på mittfältet.

Matchfakta (2*40).
03. 1-0 Nadir Ayeva (Lucas Karlsson)
39. 2-0 Dino Salcinovic (Nadir Ayeva)
69. 3-0 Nadir Ayeva (Dino Salcinovic)
77. 4-0 Nadir Ayeva (Julis Höglund)
79. 5-0 Julius Höglund (Ibrahim Kamil)

De 11 som startade: Jacob Nilsson (mv), Helmer Andersson (k), Marcus Kanto, Ryad Iskhadzhiev, Nadir Ayeva, Dino Salcinovic, Gabriel Moshél, Ibrahim Ahmed Kamil, Lucas Karlsson, Alexius Vestlund Bergquist och Algot Strömberg.
På bänken satt: Simon Norrman (mv), Julius Höglund, David Jansson, Viktor Norrman och Béchir Elsgard Brolin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.