Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Delad poäng med serieledarna

Lucas Juhler stod för en bra insats då ÖSK U16 spelade oavgjort mot Skiljebo.

Lucas Juhler stod för en bra insats då ÖSK U16 spelade oavgjort mot Skiljebo.


ÖSK U16 har den här säsongen i allmänhet spelat bra men knappt gjort några mål. Tur då att man har haft seriens starkaste försvar. Igår då Skiljebo, serieledarna från Västerås, besökte Örebro och Behrn Arena blev det sedan ungefär tvärtom. Spelet hackade betänkligt eftersom de olika lagdelarna verkade leva sina egna liv. I en väldigt svängig match gjorde laget tre mål men släppte även in tre. Ingenting var som det brukar vara med andra ord.

Svängde ordentligt gjorde det som sagt. ÖSK tog en tidig ledning efter ett mönsteranfall där Johannes Hjulström serverade Lukas Juhler en perfekt snett-inåt-bakåt passning och där den tidigt inbytte Juhler placerade bollen där den hör hemma – dvs. på andra sidan motståndarnas mållinje. Skiljebo kvitterade 10 minuter senare på en frispark som slogs direkt i mål. Med 10 minuter kvar av halvleken tog Skiljebo hand om ledningen. När halvleken sedan var på väg mot övertid var det ÖSKs tur att kvittera. Odilon Sangwa, åter i laget efter en skadefylld vårsäsong avslutade en dribblingsraid med ett väl avvägt skott mot fel hörn. Ett snyggt mål av Odilon som såg spelsugen ut och även dribblade mer och med bättre bollkontroll än vad jag sett honom göra tidigare.

I mitten av andra halvlek tog Skiljebo ledningen på nytt efter några missar i ÖSK-försvaret. Ledningen varade dock bara 2 minuter. Sedan hade Fredrik Karlsson utjämnat. En lång hörna från Joel Nilsson såg ut att gå ut, men studsade i stället på ribban. Nyss inbytte Suliman Nassri nickade tillbaka bollen mot mål och i trängseln vid vad som nu blivit bortre får Fredrik Karlsson bollen i mål med en nick. Efter ÖSKs andra kvittering öppnade spelet upp sig betydligt. Jag tror att man var rätt trötta i båda lagen och det svängde friskt när båda lagen jagade ett avgörande mål. Chanser saknades inte, men väl den skärpa som behövdes. ÖSK brände några bra lägen och Lucas Juhler räddade på mållinjen efter att ha tagit sin defensiva löpning ända ner till det egna målet.

I en fysiskt krävande match drabbades ÖSK av två tidiga skador. Matchen hade knappt ens börjat innan Gabriel Yildiz fick en smäll av något slag när han var på väg mot mål. Johannes Hjulström gick av med 5 minuter kvar av första halvleken. Suliman Nassri som nickade fram till 3-3 målet fick lov att gå av med någon typ av muskelskada – förmodligen en lårkaka.

Lagets tränare Daniel Wickström var efter matchen nöjd med sitt lags inställning. Saker som fortfarande behöver förbättras är bland annat uppspelen från backlinjen. Positiva insatser främst av Lucas Juhler och Odilon Sangwa.

Matchfakta (2*40):
06. 1-0 Lukas Julher (Johannes Hjulström)
16. 1-1 Jacob Norgren (frispark)
29. 1-2 Edwin Nore
40. 2-2 Odilon Sangwa
58. 2-3 André Pacheco Söderberg
60. 3-3 Fredrik Karlsson (Suliman Nassri)

Laguppställning: Simon Gustafsson (k) – Lucas Parkedal Stenfelt, Carl Henning, Fredrik Karlsson (79), Joel Nilsson – Malcolm Stolt, Jonathan Forsberg (ut 78, in 79), Gabriel Yildiz (4), Max Häll (ut 69, in 78) – Johannes Hjulström (35), Odilon Sangwa (57)
Ersättare: Martin Andersson (mv) Lukas Julher (4), Samuel Nielsen (35), Mohammad Suliman Nassri (in 57, ut 73), Oliver Ljunghaga (69), Ryad Iskhadzhiev (73)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.