Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust i Gävle

En svettig räddning av Douglas Bjäresten framför fötterna på Brendan Hines-Ike. ÖSK-ryggarna tillhör Axel Påhlsson (32), Arvid Brorsson (66), Oscar Sandberg (5) och Oliver Kåhed (50). Fotot från Gefles webbplats.

En svettig räddning av Douglas Bjäresten framför fötterna på Brendan Hines-Ike. ÖSK-ryggarna tillhör Axel Påhlsson (32), Arvid Brorsson (66), Oscar Sandberg (5) och Oliver Kåhed (50). Fotot från Gefles webbplats.

Det blev en förlust med 3-1 i Gävle för måndagens version ÖSK U21. Ett yngre och relativt orutinerat lag fick ta sig an matchen och vann förhoppningsvis en del erfarenheter även om det inte blev några poäng.

Det finns ingen definitiv matchrapport hos SvFF från matchen än så det mesta som har sipprat fram kommer från Gävle sett med Gefle-ögon. Hemmalaget verkar ha varit det dominerande laget under första halvlek efter att ha tagit ledningen redan i den 5:e minuten på ett ÖSK-självmål efter en rörig situation i straffområdet. Trots spelövertag och flera målchanser stod sig resultatet halvleken ut. ÖSKs målvakt Douglas Bjäresten får beröm i Gefle IFs matchrapport för flera bra räddningar.

Andra halvlek blev sedan av allt att döma jämnare med bättre spel från ÖSKs sida. Detta hindrade dock inte hemmalaget från att göra två mål. ÖSKs tröstmål fixade Brendan Hines-Ike på en skruvad frispark några minuter efter det att Gefle gått upp i en 2-0 ledning.
– Frisparksmålet var riktigt snyggt och det var inget att göra åt, kommenterade Gefles inkallade målvaktsveteran Mattias Hugosson Brendans mål efter matchen.

Av direktrapporteringen hos Gefle Dagblad framgår det också att Carl Ekstrand Hamrén fick lämna matchen redan efter en halvtimme på grund av en axelskada. Hans ersattes av Arvid Brorsson (U17). Om Arvid tog plats som mittback eller om man även gjorde platsbyten framgår (givetvis) inte av den rapporten.

Gefle IF: Seger i våravslutningen
NA: Hines-Ike ende målskytt när ÖSK U21 föll
Gefle Dagblad: Hugossons sista insats i GIF (?) slutade med seger
Gefle Dagblad: Direktrapportering

Matchfakta (Från Gefle IF):
06. 1-0 Självmål.
60. 2-0 Rasmus Eriksson.
63. 2-1 Brendan Hines Ike (frispark)
72. 3-1 Klas Lindqvist.

Avslut: Gefle IF: 13, Örebro SK: 8.
Hörnor: Gefle IF: 6, Örebro SK: 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.