Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Ung trupp reser till Gefle

Det blir en ovanligt ung trupp som på tidig kvällstid får ta sig an Gefle IF i U21-allsvenskan. Bänkspelarna i A-truppen har fått ledigt så när som på mittbacksparet Brendan Hines-Ike och Carl Ekstrand Hamrén. ÖSK skriver på sin hemsida att kvällens trupp har följande sammansättning:

Från A-truppen: Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamrén
Från U19: Douglas Bjäresten (mv), Simon Bladh (mv), Lukas Hjort, Oscar Sandberg, Albin Ödberg, Oliver Kåhed, Simon Danielsson, Ebrima Jaiteh, Viktor Walldén, Axel Påhlsson, Hampus Lundgren.
Från U17: Arvid Brorsson, John Kakraba, Samuel Brunnberg, Sebastian Ternevid
Från U16: Manne Ljunghaga
Med oklar status: Hampus Lindh

Jag skulle kunna tänka mig att man behövt pussla en hel del innan man fått ihop kvällens trupp. Även om de allsvenska spelarna mer eller mindre är semesterklara är övriga trupper inne i en intensiv matchningsperiod. Allra intensivast är det för U19 som får lov att kryssa fram mellan speldagar och studentarrangemang. De spelade mot Brommapojkarna i lördags, möter Hammarby borta på onsdag samt AIK hemma på lördag. U17-truppen hade match på lördagen och spelar även de på onsdag (Elfsborg borta).

Så sammanfattningsvis får man väl säga, att den här matchen gärna hade kunnat spelas vid något annat tillfälle.

Beträffande Hampus Lindh är jag inte helt säkert på hans nuvarande status. Han representerade ÖSK under förra våren men bytte sedan till Laxå (igen). Han kanske är tillbaka för att spela med ÖSK under resten av det här året (född -97) eller så har man lånat honom från Laxå för den här matchen. Ytterligare ett alternativ är att det rör sig om en felskrivning och att det i själva verket är Hampus Lundgren från U19 som avses.

Tillägg: ÖSK har nu insett sitt misstag och ändrat Lindh till Lundgren.


Gefles laguppställning: Mattias Hugosson (A) – Albin Lohikangas (U19), Joshua Nadeau (A), Samuel Gussman (U19), Jacob Ericsson (A) – Lucas Eliasson (U19), Adrian Bjelkendal Haaranen (U19), Kevin Persson (U19), Hannes Enander (U19) – Tshutshu Tshakasua (A), Rasmus Eriksson (U19).
Ersättare: Ryan Slater (U19), Emil Wiklund (U19), Amad Kawasmi (U19), Klas Lindqvist (U19).


Gefle Dagblad: Direktrapportering

Matchen spelas på Gavlevallen med start kl. 17:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.