Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Seger mot Malmö

Snabba mål innan motståndarna riktigt vaknat till liv blir det ofta då ÖSK U17 spelar på Behrn Arena. Ingen direkt överraskning alltså när ÖSK redan i den fjärde minuten i den pojkallsvenska matchen mot Malmö FF kunde ta ledningen. En nickskarv av Arvid Brorsson på Adam Leijons långa inkast hamnade hos en spelare som väldigt ofta hittar en ledig plats i motståndarnas straffområde. Alltså hos Adam Bark. Inte planens längsta spelare direkt, men han vet hur han skall placera sina nickar. 1-0 alltså.

ÖSKs ledning stod sig dock inte särskilt länge. Ett väldigt samspelt motståndarlag hittade en passningsväg genom ÖSK-försvaret och duktige Filston Mawana kunde kvittera. Bara för att några minuter få se sig på efterkälken igen. Adam Barks hörna styrdes in av Isac Eklöf från en position framför första stolpen. Några minuter senare får MFF en ypperlig möjlighet att kvittera. De tilldöms en straff efter det att Martin Trinh tryckt en spelare i ryggen snett bakifrån i ÖSKs straffområde. Straffen slogs dock utanför och ÖSK kunde försvara sin ledning halvleken ut. För det blev faktiskt mest av allt en fråga om försvar. Malmö kom med ett mycket samspelt och bollskickligt lag som hela tiden ställde nya frågor till hemmalaget. ÖSK-ledningen stod sig dock halvleken ut.

Prognosen inför andra var inte speciellt gynnsam. En fortsatt MFF-press borde rimligen innebära att de skulle komma ikapp. Det gjorde de också redan innan 10 minuter av den andra halvleken spelats. På nytt var det Filston Mawana som var målskytt. Den här gången stod han dock både för förarbete och avslutning på egen hand. En lång löpning med boll längs ÖSKs högerkant, en inskärning i ÖSKs straffområde och en boll placerad vid bortre. En riktigt bra prestation av MFFs anfallare.

MFF fortsatte att dominera spelmässigt, men inte mer att ÖSK ibland kunde komma upp i motanfall. Ett sådant resulterade i en hörna. Adam Bark hörnläggare igen. Den här gången slogs den långt mot Arvid Brorsson, som nickade tillbaka den centralt. Och vem fanns där för att skarva in den om inte Isac Eklöf. Med 20 minuter kvar att spela tog ÖSK ledningen för tredje gången.

Matchen avslutades med en om möjligt ännu kraftigare MFF-press. ÖSKarna fick verkligen inrikta sig på försvarsspel mot MFF som företrädesvis anföll centralt. Där var det emellertid stopp mot ett väl samlat försvar som mot slutet av matchen fick tillgripa primitiva rensningar för att freda sitt försvarsområde.

En riktig kämpaseger med en hel del tur för ett lag som tidigare i år haft oturen på sin sida. Bra insatser givetvis från alla deltagande, men ett extra plus till målgörarna och till Åhman Persson kopian Arvid Brorsson (fast med bättre fötter) samt givetvis till Harald Detlofsson som höll sitt lag kvar i matchen genom några svettiga räddningar.

Tack vare segern går ÖSK tillfälligt upp på den ena slutspelsplatsen. En ny tuff uppgift väntar redan på onsdag då laget möter Elfsborg på bortaplan.

Matchfakta:
04. 1-0 Adam Bark (Arvid Brorsson)
13. 1-1 Filston Mawana
17. 2-1 Isac Eklöf (Adam Bark)
19. Varning Martin Trinh
19. Straffmiss Malmö FF
52. 2-2 Filston Mawana
72. 3-2 Isac Eklöf (Arvid Brorsson)

Laguppställning: Harald Detlofsson – Martin Trinh (ut 26, in 83), Joseph Spångberg, Edwin Lundkvist, Gustav Pauly (ut 70, in 93) – Sebastian Ternevid (34), Arvid Brorsson, Jonathan Aronsson (k), Isac Eklöf – Adam Bark (83), Adam Leijon (89)
Avbytare: Simon Bladh (mv), Lucas Parkedal Stenfelt (U16, 26), Henrik Westher (34), Samuel Brunnberg (in 70, ut 93), Manne Ljunghaga (U16, 89), John Kakraba, Abbubakar Abduwalli (U16)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.