Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svåra matcher för U-lagen

Både ÖSK U17 och U19 spelar match idag och det är inga lätta motståndare de har fått på sin lott. Det äldre laget möter serietvåan Brommapojkarna på bortaplan och de yngre får besök av Malmö FF på Behrn Arena.

U19.
ÖSKs juniorallsvenskar blandar och ger i ovanligt hög grad den här säsongen. Förlust med 6-0 i den förrförra matchen på bortaplan mot Täby FK följdes av en säker 4-0 vinst mot Älvsjö i den senaste omgången. För att rå på Brommapojkarna krävs det dock att laget höjer sin prestation minst ett snäpp.

Lagets prestationer hämmas väl en del av att en del spelare även matchas flitigt i U21-serien. Men det är säkert så även för de flesta av motståndarlagen. Nästa U21-match är Gefle borta på måndag och överväganden inför den matchen kommer säkert att kasta en skugga över dagens laguttagning.

Preliminär matchtrupp (SvFF): Alex Hahne, Oscar Sandberg, Ebrima Jaiteh, Felix Möller, William Gunnarsson, Gabriel Fernsten, Kevin Johansson, Lukas Hjort, Hampus Lundgren, Axel Påhlsson, Oliver Kåhed, Viktor Walldén, Mirza Turan, Mikael Loön, Gustaf Franck (mv), Simon Danielsson, Douglas Bjäresten och Viktor Franssila.

Roligt att se att Gustaf Franck är med igen efter den smäll mot huvudet han råkade ut för mot Älvsjö. Saknas gör däremot David Holm efter en befarad knäskada i U21-matchen mot IK Sirius.

Dagens match spelas på Grimsta IP och börjar kl. 12:00.


U17.
ÖSKs pojkallsvenska lag har så sakteliga börjat blanda sig i toppstriden. Truppen har haft problem med många spelare som saknats på grund av skador och sjukdomar och jag undrar om de ens någon gång den här säsongen kunnat ställa upp med sitt bästa lag. Skadeläget har dock förbättrats, vilket gjort att laget presterat bättre.

Dagens motståndare Malmö FF kan säkert ställa upp med Sveriges bästa lag med spelare födda 1999. Det kan man om inte annat se när åldersgruppens landslag tas ut. Men det lär inte bli de spelarna som ÖSK ställs emot idag. Den U17-trupp MFF använder sig av i pojkallsvenskan består nämligen så gott som fullständigt av spelare som är ett år yngre.

Matchen på Behrn Arena börjar kl. 13:30 och det är erfarne Salko Basic som styr händelseförloppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.