Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly summer 2016: Det kan bli förändringar i spelartruppen

Sveriges Radios Örebroredaktion har talat med Robert Åhman Persson och Simon Åström med anledning av att laget nu spelar sin sista match innan det blir ett EM-uppehåll.

På frågan: Innebär det att man kan förvänta sig att ÖSK är aktiva på spelarmarknaden i sommar?

svarar Simon Åström: Ja, det kommer säkert hända saker i spelartruppen. Inte så mycket på grund av publiksiffran utan det är en löpande process som vi jobbar med hela tiden. Det finns en risk att vi har spelare som kan lämna i sommar och vi kollar givetvis på hur vi kan stärka truppen.

SR P4 Örebro: ÖSK öppnar upp för nyförvärv under sommaren

Inget konstigt med det, tycker jag. ÖSK har lyckats väldigt bra med sina sommarförvärv under de två senaste åren. Efter en halv säsong vet man vilka luckorna är som man behöver täta i spelartruppen, samt även ungefär hur mycket pengar man har att röra sig med.

”Tillgången” på spelare som av olika anledningar är tillgängliga för lån eller kontrakt är dessutom bättre under sommaren än vad den är under vinterfönstret.

Skillnaden jämfört med de två senaste åren är att det i år inte gäller att säkra fortsatt allsvenskt spel utan att försvara en plats närmare serietoppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.