Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Mållöst igen

ÖSK och Sirius verkar ha svårt att göra mål på varandra. För andra gången i år möttes lagen i U21-serien och för andra gången i år slutade deras möte 0-0. ÖSK kom till matchen med ett väldigt baktungt lag eller hur man nu skall uttrycka det. Av fem spelare i det bakre försvaret har fyra förekommit i A-lagssammanhang och den femte – Carl Ekstrand Hamrén – tillhör även han A-truppen. Längre fram var det mer tunnsått med rutin sånär som på Jonathan Lundberg som prövats några gånger som allsvensk inhoppare.

Hur det såg ut i det avseendet hos Sirius vill jag låta vara osagt, men förmodligen ungefär likadant. Nu skall ÖSK i och för sig vara glada, att de hade en så pass rutinerad målvakt som Oscar Jansson. Han räddade sitt lag några gånger i en-mot-en situationer som jag väl inte tyckte att ÖSK-laget skulle ha behövt släppa till. Jag försökte få Axel Kjäll efter matchen att hålla med om att backlinjen borde ha haft bättre koll på läget, men det ville inte Axel hålla med om. Försvarar gör man över hela planen och en backlinje som berövas understöd av resten av laget är alltid sårbar, tyckte Axel som i ett tidigare liv spelat både till höger och centralt i en backlinje.

För ÖSKs del kom man inte till många avslutslägen i första halvlek och de skottförsök som gjordes var antingen för lösa eller gick utanför – men de var inte många. Lite bättre blev det i andra och ÖSK borde nog ha fått något mål med sig sett till antalet målchanser som man skapade. Största syndaren var Viktor Walldén som kom fri mot Sirius målvakt några gånger. Vinklarna var väl inte de bästa och målvakten var rätt duktig så det blev inga mål. På sätt och vis kunde man väl se att Viktor företrädesvis är en kantspelare som inte så ofta kommer öga mot öga med en motståndarmålvakt.

Axel Kjäll var efter matchen främst nöjd med Oscar Janssons insats i mål – både defensivt och offensivt. Mittbackarna fick också ett plus liksom Mikael Loön som oförtröttligt täckte av stora ytor och vann mycket boll. Några bolltapp för mycket dock på Loän för att Axel skulle vara helt nöjd med hans insats.

Tråkigast var väl att se att David Holm kanske skadat sitt knä igen. Han blev inbytt efter en timme och en kvart senare var det färdigspelat för hans del. Han blev sittande efter en närkamp, tog sig av planen och uppvaktades av Ulf Gustavsson som hade hand om kvällens sjukvårdsuppgifter. Jag tyckte i och för sig att han rörde sig rätt obehindrat på vägen tillbaka, men såg honom också i omklädningsrummet efter match med ett ordentligt bandage runt och under knäet.

NA: Oscar höll nollan för ÖSK

Matchfakta:
37. Varning Daniel Ahonen
60. Varning Kyria Kambusi
85. Varning Sebastian Ring
90. Varning Mikael Loön
92. Varning Jakob Bergman

Laguppställning: Oscar Jansson – Patrik Haginge (k), Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring – Kevin Johansson (88), Mikael Loön, Mirza Turan (ht), Viktor Walldén – Simon Danielsson (61), Jonathan Lundberg
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Viktor Franssila (ht), David Holm (in 61, ut 75), Ebrima Jaiteh (75) och Marcus Karlsson (88)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.