Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Futsalplats i vinter

Svenska Fotbollsförbundet fortsätter sitt arbete med att bygga upp seriesystemet för futsal (herrar). Nu är lagen som får spela div 1 (andranivån alltså med sedvanlig fotbollslogik) fastställda. Bland dessa återfinns Örebro SK Söder som återfinns i div 1 Norra Götaland tillsammans med FK Lindesberg, FK Bosna 92 Örebro, FC Lidköping United, Gerdskens BK (från Alingsås) och Nol IK (Göta älv dalen). Så det blir lite längre resor än i div 6 Norra.

Förhoppningen är väl att man skall få med spelare till futsallaget som inte representerar ÖSK Söder i ”riktig” fotboll. Det hade man ju i vintras.

ÖSK-namnet blir alltså – skulle man kunna säga – representerat av två lag i det nationella futsalseriesystemet. Tidigare har ju Spartak valt att från och med kommande säsong spela under ÖSK-flagg.

Det verkar inte direkt ha varit någon trängsel när det gäller att ta en plats på den nya serienivån. Av de tillgängliga 36 platserna utdelades 13 till så kallade Wild Cards, alltså till föreningar som inte kvalificerat sig till sin plats via spel. ÖSK Söder hör dock inte till den kategorin deltagare.

SvFF: Division 1-serierna fastställda

Beträffande serieupplägget skriver SvFF: Division 1 spelas i sex stycken sexlagsserier under tiden november-februari. Serien jämförs med dubbelmöten (tio omgångar med andra ord). Lag 1 i respektive serie går till kval till SFL (Svenska Futsalligan), där deltar även två SFL-lag. De åtta kvallagen delas upp i fyra hemma-bortamöten där de fyra segrarna går upp till SFL kommande säsong. Lag 6 i division 1 flyttas ner.

SvFF: Wild cards till division 1 i futsal

1 kommentar – kommentera

Lionel-Andersson

Hej jag heter Lionel-Andersson!
Jag är 20 år och jag plugga som bilmekaniker den här år är det mitt sista år. Jag blev interessera futsaligan för att jag älska fotboll så jag vill prova det. Det skull vara kul om jag fick prov-spela
Mitt numer 070-09 53 18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.