Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Fjärde raka

Patrik "Putte" Hedströms två mål bidrog i hög grad till Söderherrarnas mirakelvändning.

Patrik ”Putte” Hedströms två mål bidrog i hög grad till Söderherrarnas mirakelvändning.

ÖSK Söders herrar fortsatte sin segersvit genom att idag besegra Bobby BK på Hedens IP med klara 5-2. I halvtid såg dock segermöjligheterna inte alls lika klara ut. Bobby hade ledningen med 2-0, vilket inte ens var orättvist om än kanske ett mål för mycket. Söder å sin sida gjorde inget större avtryck förutom att de irriterade matchens domare tillräckligt mycket för att denne skulle se sig föranledd att varna ett antal gånger för snack. Mest handlade det väl om klagomål när de fick frisparkar emot sig. Det såg med andra ord inte alls bra ut.

(Jag kan väl tycka, att spelarna borde inse att domarna på den här nivån håller ungefär samma nivå som de själva, samt att vissa av dem blir irriterade när detta påpekas).

I halvtid beordrade Reinerth Gustavsson sina mannar att koncentrera sig mer på fotbollen och mindre på domaren. Ett gott råd som så småningom fick avsedd effekt. Men först efter det att Pontus Lövgren hade fått en motståndare utvisad efter två gula kort. Skall sanningen fram så hade det lika gärna kunnat gå tvärtom. Pontus var rejält upptänd, men det gällde uppenbarligen även på motståndarsidan. Efter utvisningen var Reinerth klok nog att byta in en annan ytterback så att Söder kunde avsluta med 11 man på plan.

Efter utvisningen tog Söder, som börjat andra betydligt bättre än de avslutat den första, över totalt. Reducering först genom lagkapten Erik Johannesson som nickade in en frispark (Petter Brunzell var väl leverantören) vid bortre. Tunge anfallaren Patrik ”Putte” Hedström vände och vred sig sedan fri och hans fyrtifemgradersskott gick i mål vid bortre. Lite av specialläge för honom har jag en känsla av.

Därefter åkte jag hem för att se Liverpool spela mot Sevilla. (Ett misstag skulle det visa sig). Men redan halvvägs tillbaka till cykeln hördes jubel från Hedens A-plan och jag förstod att Söder tagit ledningen. Det blev som sagt 5-2 till slut efter ytterligare mål av Vedran Ljuboja (2) samt ett till av ”Putte Hedström. En total scenförändring med andra ord.

Uselt spel i första halvlek, men betydligt bättre i andra, gav till slut årets fjärde raka seger. Kul också att se att före detta talangtruppsspelaren Sebastian Nylén (som spelade i Bobby) fortfarande har fart i benen och kan slå väl avvägda passningar. Det var han som låg bakom Bobbys andra mål.

Sebastian Nyhlén - före detta talang i ny klubbdress. Till höger skymtar även något suddigt Söders tvåmålsskytt Vedran Ljuboja.

Sebastian Nyhlén – före detta talang i ny klubbdress. Till höger skymtar om än något suddig Söders andre tvåmålsskytt Vedran Ljuboja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.