Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Tre mål och tre poäng en kall majkväll på GPP IP

Joline Jakobsson gjorde matchens första mål innan matchen knappt ens hunnit börja och utsågs när den väl var slut till ÖSK Söders bästa spelare.

Joline Jakobsson gjorde matchens första mål innan matchen knappt ens hunnit börja och utsågs när den väl var slut till ÖSK Söders bästa spelare.


Efter fyra raka förluster och med 3-17 i målskillnad kom DFK Värmbol till Örebro och Grönpepparparkens något ojämna, men ändå godkända gräsmatta. Med en förhoppning om att vända sin negativa matchsekvens. Innan det ens gått en minut var deras första baklängesmål ett faktum. Deras målvakt tappade en inlyrad hörna och i ”gröten” som uppstod kunde Joline Jakobsson forcera bollen över mållinjen.

Det tidiga baklängesmålet fick en förlamade verkan på gästerna som nästan helt överlät fotbollsspelandet till hemmalaget. ÖSK Söder borde ha gjort både 2-0 och 3-0 under den första kvarten. Men att göra mål är ännu inte någon av söderdamernas specialiteter det här året. Med sin starka mittfältstrio bestående av löpstarka och tuffa Joline Jakobsson, lagkapten Siliva Erkisi med sin vinnarskalle och med unga Emma Östlund som den smarta kreatören dominerade Söder matchbilden eftertryckligt. Trots en tidvis besvärande motvind.

Men något mål blev det inte. Inte förrän en av gästernas försvarare hjälpte Söder på traven genom att dra Emma Tivemo i armen i sitt eget straffområde. Så skall man inte göra, ansåg utmärkte Eskil Svedberg och blåste straff. Lite hårt dömt kanske – det var långt ifrån någon målchans. En åsikt som särskilt tillresta sörmlänningar gav uttryck för. Men man skall inte dra i några armar i straffområdet – det kan få oanade, onödiga och bestraffande konsekvenser.

Silvia Erkisi var dagens straffläggare och straffen slogs hårt om än inte särskilt välriktat. Värmbols målvakt hade dock givit upp i förväg och Söder hade dubblat sin ledning till 2-0. Alltid skönt att ha ett försäkringsmål att kunna falla tillbaka på om olyckan skulle vara framme. Nu var gästerna inte speciellt bra på att ge olyckorna en möjlighet att uppenbara sig. En hyfsad frispark som i alla fall tog i ribban under den första förlängningsminuten var väl det närmaste de kom ett eget mål.

I andra halvleken kom Värmbol ut om inte som ett nytt lag så i alla fall som ett ordentligt förbättrat lag. Vinden hade mojnat och spelet var i huvudsak förlagt till den östraste delen av GPP. Vem vet – de hade kanske kunnat pillra in ett mål om inte Olivia Puhls krossat deras förhoppningar om en jämnare match genom att göra Söders tredje mål efter drygt 10 minuter in i halvleken. Först fick hon en jättetackling nere på sin egen planhalva som Svedberg av någon anledning, tyckte var okey. Söder skall dock inte klaga eftersom de återerövrade bollen som så småningom hamnade hos Olivia lite till vänster vid straffområdesgränsen. Hennes skott var väl inte jättehårt men hade precis rätt höjd för att den skulle gå in strax under ribban. Värmbols målvakt kunde med sitt målvaktsöga helt korrekt konstatera, att den skulle hon aldrig kunna ta och gjorde därför heller inga ansatser att bryta bollbanan.

Söders tredje mål knäckte nog Värmbols förhoppningar om att kunna utjämna och efter hand som matchen flöt på så tog hemmalaget över mer och mer av spelet. Fem minuter efter det tredje målet dubbelbyttes Olivia Puhls och Caroline Zandén samt Sara Sandberg och Jenny Börjesson ut resp. in. Något som bidrog till att matchen mer och mer såg ut som i början. Kraftig speldominans, men ändå inga mål.

Extra plus i den här matchen för vinnarskallarna på mittfältet, det stabila mittbackparet och för Jenny Börjesson som kom in och såg ut som om hon var född på en vänsterbacksplats. Av anfallarna – Olivia Puhls undantagen – vill vi se fler mål.

ÖSK Söder Dam: Vinst mot Värmbol!
NA: Dominant ÖSK plockade enkel seger
Katrineholms-Kuriren: DFK Värmbol blev nollat igen

Matchfakta:
01. 1-0 Joline Jakobsson
39. 2-0 Silvia Erkisi (straff)
Spelarbyte ut Emma Östlund (stukad fot)
ht. Spelarbyte in Agnes Andersson
53. Varning Silvia Erkisi
56. 3-0 Olivia Puhls
63. Spelarbyte ut Olivia Puhls, in Sara Sandberg
63. Spelarbyte ut Caroline Zandén, Jenny Börjesson

Laguppställning: Ida Lindell – Caroline Zander (63), Hannah Uhlan, Lisa Lindahl, Elin Börjesson – Silvia Erkisi (k), Joline Jakobsson, Emma Östlund (41)- Emma Tivemo, Josefine Zandén, Olivia Puls (63).
Ersättare: Stina Koskilampi (mv), Agnes Andersson (ht), Jenny Börjesson (63), Sara Sandberg (63), Hanna Persson och Klara Thorsén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.